Press "Enter" to skip to content

În plin sezon estival, piața imobiliară a Clujului stagnează. Floreștiul, în topul preferințelor

Distribuiți acest articol!

Economie

În plină vară, piața imobiliară din orașul din Inima Transilvaniei stagnează. La începutul lunii august, Floreștiul a revenit în topul preferințelor imobiliare.

Comuna Florești rămâne în topul preferințelor imobiliare/ Foto: Facebook – Primăria Comunei Florești

Potrivit statisticilor compariimobiliare.ro, prețul apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a ajuns la 2.172 de euro/mp la finalul lunii iulie. În aceeași perioadă a anului 2021 prețul mediu era de doar 1.796 de euro/mp, însemnând o creștere de 376 de euro, iar în luna iunie a acestui an prețul mediu pentru un apartament era de 2.170 euro/mp.Potrivit sursei citate, și în luna iulie cele mai multe căutări, după numărul de camere, au fost pentru apartamentele cu două camere.Căutări după numărul de camere: 2 camere – 50%3 camere – 33%1 cameră – 11%4 camere – 6%Mănăștur și Florești, în topul preferințelor cumpărătorilorÎn ceea ce privește preferințele cumpărătorilor cartierul Mănăștur rămâne în top. Față de luna iunie, interesul oamenilor a crescut pentru comuna Florești.Mănăștur – 13%Florești – 11%Gheorgheni – 7%Mărăști – 7%Central – 5%Zorilor – 5%Între Lacuri – 3%Bună Ziua – 3%Grigorescu – 2%Iris – 2%Cele mai scumpe apartamente se aflau la începutul lunii august în zona Ultracentrală, unde prețul mediu pentru vânzarea de apartamente era de 3.127 euro/mp. La polul opus se află Apahida, unde prețul mediu pentru vânzarea de apartamente era de 1.293 euro/mp.Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, la începutul lunii iulie/ Foto: compariimobiliare.ro.

CITEȘTE ȘI:

Apartamente cu peste 30% mai scumpe în Cluj-Napoca decât acum 2 ani. Vezi cât costă în funcție de zonă
Tranzacțiile imobiliare au crescut la Cluj-Napoca, de la începutul anului. Peste 5.000 de apartamente și case au fost vândute

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!