Press "Enter" to skip to content

În bazele militare NATO din România se va dansa kazaciok

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
În cinstea evenimentelor din aceste zile din Kazahstan, unde militarii sunt capturați și umiliți de „civili”, România a încheiat o licitație în favoarea unei firme ce aparține unui rus din anturajul lui Putin, notează Alexandru Căutiș pe Plusinfo.org.

Este vorba de licitația organizată de Unitatea Militară 02523 cu numărul CN1028922, având ca obiect achiziția de servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru realizarea infrastructurii Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu un buget de 2,148 miliarde RON cu posibilitate de extindere până la aproximativ 4,3 miliarde RON. Balșaia Pobeda, cum se spune la partenerul de nădejde al NATO, Rusia. Pe data de 11.06.2021, au depus documente de calificare 7 consorții:

Aduro Impex (lider) – Bog’Art – Strabag Asocierea Astaldi (lider) – GSP Offshore Concelex SRL Asocierea Electrogrup (lider) – Makyol Kolin FCC Construccion Asocierea Porr Construct (lider) – Rizzani de Eccher – ICM

În data de 24.12.2021, în Ajunul Crăciunului (al nostru, al celor care îl avem pe Moș Crăciun în culorile Coca-Cola, că la partenerii ruși ai NATO se serbează Crăciunul mai încolo) participanții au primit de la beneficiar rezultatul examinării și al evaluării candidaturilor. Spre surpriza generală (mimată de unii) singura candidatură acceptată a fost cea a consorțiului româno-„austriac” Aduro Impex (lider) , Bog’Art, Strabag, reprezentat de liderul său, compania românească Aduro Impex SRL, companie controlată de Romică Cezar Șerban.

Derispaska îi spune lui Putin cum stau cu combinațiile pe la gurile Dunării

De Crăciun Putin a oferit cadou României o bază militară

Acest rezultat l-a bucurat pe Putin, el fiind, după cum se știe, unul dintre cei mai atașați susținători ai NATO. Pe bună dreptate, Rusia a găsit un bun prilej, de Crăciun, să finanțeze flancul estic al Organizației Nord Atlantice. Cadoul a venit împachetat în țiplă din Austria, marca Strabag. În această companie, Oleg Deripaska, un austriac desigur, deține direct și prin vehiculele sale de investiții a doua cea mai mare participație, un procent de 25,9%. Pe site-ul Strabag se pot afla aceste informații (le atașăm mai jos). Ce informații s-au aflat la Kremlin despre contractul secretizat al României fiind mai ușor de stabilit decât ai afla cursul rublă-euro de pe net. Din datele noastre incipiente, ambasada SUA a transmis deja un mesaj de îngrijorare, care nu este deloc despre cursul rublă-dolar.

Dar să vedem un pic mai în amănunt și care sunt celelalte firme participante în parteneriat cu Strabag. Firmele locale Aduro Impex SRL (liderul asocierii) și Specialist Consulting, ambele deținute de către Cezar Șerban, sunt firme apropiate de grupul de interese Dragnea – Ponta. Specialist Consulting este fosta CRS Designing & Consulting și a fost înființată în 2006, fiind extrem de prolifică în contracte cu statul, îndeosebi cu primării, consilii județene și instituții publice controlate de PSD în timpul guvernărilor PSD. Conform informațiilor disponibile public, nu este prima licitație în care Aduro Impex este declarată ca unic candidat acceptat,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!