Press "Enter" to skip to content

Guvernul Cîțu impozitează sărăcia: bugetul României nu permite taxe zero pe salariul minim – ROPRES.RO

Distribuiți acest articol!

Deși impozitul zero pe salariul minim a fost una din principalele angajamente pe care și le-a luat alianța USR-PLUS dacă ajunge la guvernare, acesta este un scenariu care nu va deveni realitate prea curând.

„Ar putea deveni realitate (impozitul zero pe salariul minim – n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit”, a declarat marți, la TVR, președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS).

Președintele Senatului a explicat că o astfel de măsură are un impact negativ asupra bugetului. „Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariații cu venituri foarte mici. În România există această situație foarte tristă în care 15% dintre salariați, deși muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluție de a-i scoate pe acești oameni din sărăcie care, deși muncesc opt ore pe zi, la sfârșitul lunii, când primesc salariul, nu-și pot permite să-și asigure un trai decent după standardele normale”, adaugă Dragu.

Sură text: stiripesurse.ro

Sursă foto: sfin.ro

 » sursa: www.ROPRES.ro


Distribuiți acest articol!