Press "Enter" to skip to content

Guvernarea PNL-USR-UDMR este o guvernare pe datorie. Coaliția ne amanetează prezentul și viitorul

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Guvernarea PNL-USR-UDMR este o guvernare pe datorie. Coaliția ne amanetează prezentul și viitorul din cauza incompetenței de netăgăduit a acestui Guvern, care înrobește pe termen lung atât populația activă, cât și generațiile următoare, constată deputatul AUR Lucian Feodorov.
Parlamentarul aduce 9 argumente care atestă faptul că această guvernare este incompetentă. Feodorov reamintește că doar în luna mai 2020 ponderea datoriei guvernamentale a explodat la 40% din PIB.
1.La finalul unei ședințe de Guvern, premierul Florin Cîțu a declarat, în mod sfidător și cinic, că promisiunea de majorare a pensiilor cu 8% făcea parte din programul electoral, nu din programul de guvernare. Cîțu a mai afirmat, într-o conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, că pensiile sunt mai mari decât anul trecut. Tot premierul sugera în urmă cu câteva luni că nu va mai exista o creștere a punctului de pensie anul acesta.
2. Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat în februarie 2021 că majoritatea sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând din 2022. A mai precizat că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi. În pofida faptului că salariații din sistemul bugetar au primit sporuri salariale prin aplicarea dispozițiilor legale în materia salarizării, acest guvern rușinos vrea să îi priveze pe pe toți salariații din acest sistem de sporuri și indeminzații, fără de care în mod clar vor suferi o diminuare a salariilor, în timp ce nivelul inflației și prețurile în mai multe sectoare au crescut vertiginos.
3. În martie 2021 absolut toate amendamentele propuse de Grupul parlamentar AUR la Bugetul de stat pe 2021 au fost repinse, iar Proiectul nu a fost modificat față de varianta trimisă de Guvern, toată procedura de vot fiind doar un spectacol ieftin pentru toți parlamentarii aflați în opoziție.
 4. În privința majorării alocațiilor pentru copii în anul 2021 Guvrenul Cîțu își bate joc din nou atât de părinți, cât și de copii acestora. Creșterea alocațiilor pentru copii, care ar fi trebuit să aibă loc pe 1 iulie, în condițiile stabilite în calendarul agreat de Guvernul Orban anul trecut, va fi amânată pentru 1 ianuarie 2022.
Mai precis, locațiile ar crește de la 214 lei în prezent la 242 de lei pentru copiii cu vârste între 2 ani și 18 ani și de la 427 de lei în prezent la 486 de lei pentru copiii cu vârste de până la 2 ani sau copii cu handicap, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență. În acest proiect se mai dispune și indexarea alocației cu rata medie anuală a inflației începând cu 1 ianuarie 2023. Țin să atrag atenția că proiectul de act normativ contrazice un amendament aprobat de curând în Comisia de Muncă din Camera Deputaților, care prevede majorarea doar cu rata inflației de la 1 ianuarie anul viitor.
5. Anul acesta nu se mai acordă fonduri pentru programul START-UP NATION, în condițiile în care acesta este un program, car ar trebui să fie implementat anual în mod deosebit pentru stimularea activităților IMM – urilor.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!