Press "Enter" to skip to content

Greva foamei pe platforma Uranus din Marea Neagră – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Situație disperată la platforma URANUS in Marea Neagră. Șuta Dan-Laurențiu, electrician șef pe platforma de foraj Uranus, a intrat în greva foamei.
Situația a fost adusă la cunoștință de deputatul AUR Dumitru-Focșa Viorel, căruia acesta i-a adresat următorul mesaj.
Iată mesajul așa cum a fost recepționat (nu am intervenit cu nicio corectură):
„Am întrat în a patra zii de greva foamei și nu cred ca au anunțat o alta autoritate externa companiei. Avem la bord doi asistenți medicali coordonați de un doctor la mal. Am o situație stabila acum când am încercat sa ma detașez emoțional, în prima zi am fost răvășit fizic și psihic datorita linșajului dus împotriva mea. Dar acum sunt ok și gata sa lupt cu ei pina la capat
Acum sunt la bordul platformei URANUS persoana non grata, după ce mi-am dat demisia și cerând să-mi plătească salariile restantela zii înainte de debarcare. Am încercat toate căile amiabile fără rezultat și am declarat greva foamei în data de 22.06.2022 începând cu ora 14:00.
 Când sa făcut inaugurarea cu mult fast a primelor molecule de gaz recepționate la Midia din Marea Neagra de către BSOG, nimeni din presa nu a pomenit de salariile restante ale angajaților firmelor implicate: ISC, GSP, GSP OFFSHORE SRL, GSP SHIPYARD… NAVYMAR SHIPPING COMPANY LIMITED membre Upetrom GROUP care au participat la acest succes!
Am luat decizia depunerii demisiei după ce am aflat ca starea de sănătate a soției sa înrăutățit și am nevoie de bani sa o tratez.
Aici sunt fără semnal GSM.
Nu am vrut sa se ajunga aici.”
Protestatarul a mai spus că suma pe care o are de primit este „un nimic”, în jurul a 6.000 de dolari.
Platforma Uranus, un proiect de 44 milioane dolari
Platforma Uranus, a 7-a din portofoliul GSP, reprezintă un proiect de peste 44 milioane dolari, pe care operatorul l-a derulat cu fonduri proprii şi cu finanţarea băncii. A fost lansată la apă în 2014.
Platforma de foraj maritim GSP Uranus a trecut printr-un proiect de modernizare şi reclasificare derulat în şantierul Agigea. A fost construită în şantierul naval MLT Singapore, sub inspecţie de clasă ABS, a fost dată în exploatare la 1 ianuarie 1980. Uranus este o platformă autoridicătoare cu 3 picioare, de tip Marathon Le Tourneau clasa 116-C, capabilă să opereze în ape cu adâncimi pâna la 100 metri şi putând să atingă adâncimea maximă de foraj de 7.600 metri.
Compania Grup Servicii Petroliere este controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. În 2020 a avut o cifră de afaceri de 15 235 091 lei, profit de 94 294 181 lei și datorii de 843 437 943 lei. Cifrele pe 2021 nu au fost încă publicate de Ministerul Finanțelor.
Surse neoficiale spun că soția electricianului lucrează tot în GSP. Este casieră. Acestea afirmă că deputy CEO-ul companiei, Mihai Bratu, a sunat-o pe aceasta să îi transmită soțului să iasă din greva foamei. Femeii, care are o boală cronică,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!