Press "Enter" to skip to content

George Badiu(AUR): fermierii din Vrancea au nevoie de ajutor. Statul nu își onorează obligațiile

Distribuiți acest articol!

Prezent în Piața Victoriei la protestul fermierilor organizați în asociația Forța Fermierilor, George Badiu, deputat AUR de Vrancea, a declarat că situația agriculturii românești este una foarte grea după criza sanitară de anul trecut, dublată și de calamitățile naturale ce s-au abătut asupra României.

„Suntem alături de fermierii din România. Și în Vrancea situația este similară și fermierii au nevoie de ajutor. Statul nu își onorează obligațiile financiare ce le are și nu oferă despăgubirile pentru calamitate.

Fermierii au nevoie de bani ca să poată începe muncile agricole. Situația este una dramatică și peste 80% din fermele românești se află într-un mare pericol de a fi închise.

Românii se plâng că băncile vin să își ceară banii dar statul nu și-a ținut promisiunile. Banii promiși trebuie să vină acum căci apoi va fi prea târziu” a declarat George Badiu pentru redacția 24RO.ro.

Joi a avut loc în Piața Victoriei un protest al fermierilor români. Ei se plâng că nu mai au bani ca să înceapă muncile agricole și că statul nu își asumă obligațiile pe care le are față de ei:

„Vom reveni luni să protestăm din nou și dacă este nevoie vom permanentiza această manifestație. Nu este normal să stăm aici să ne rugăm pentru banii noștri, ar trebui să fim pe câmp și să cultivăm pământul, însă nu mai avem cu ce.

Avem împrumuturi la bănci și nimeni nu ne mai ajută. Cerem ministrului ajutorul și să lase politica deoparte. Suntem aici să ne cerem drepturile și ei ne acuză că facem evaziune fiscală” a declarat unul dintre fermierii prezenți la eveniment.


Distribuiți acest articol!