Press "Enter" to skip to content

Fistic prăjit, RETRAS din magazinele Kaufland din Cluj! Conține o substanță TOXICĂ pentru organism

Distribuiți acest articol!

Sănătate

Un tip de fistic prăjit a fost retras de urgență din magazinele Kaufland din țară, inclusiv din Cluj, după ce a fost descoperit un ingredient toxic pentru organismul nostru în conținutul lor.

Un tip de fistic prăjit a fost retras de urgență din magazinele Kaufland din țară, inclusiv din Cluj, după ce a fost descoperit un ingredient toxic pentru organismul nostru în conținutul lor/ FOTO: pixabay.com

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că un tip de fistic prăjit a fost rechemat de urgență de la rafturi din mai multe supermarketuri Kaufland din România, inclusiv în Cluj.Este vorba de „K-Classic Fistic prăjit fără sare 100g”:Aliment retras din magazinele Kaufland/ FOTO: ANSVSA„Produsul a fost comercializat în magazinele Kaufland. În cadrul controalelor de rutină s-a identificat un conținut ridicat de Ocratoxina A.  Deoarece în cazul consumului pe termen lung al produsului nu poate fi exclus un risc asupra sănătății, clienții sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu consume articolul cu datele de identificare menționate mai sus. Kaufland a reacționat imediat și a retras produsul de la vânzare. Clienții se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna acest produs și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis ANSVSA.Produsul a fost descoperit în Cluj în următoarele magazine Kaufland: Kaufland Mănăștur – Str. Câmpului, nr. 9-19, Cluj-NapocaKaufland Gherla – Str. Hăşdăţii, nr. 1AKaufland Între Lacuri – Str. Aurel Vlaicu, nr.182, Cluj-NapocaKaufland Gheorgheni – Alexandru Vaida Voevod, nr. 59, Cluj-NapocaKaufland Mǎraşti – Str. Fabricii, nr. 12, Cluj-NapocaKaufland Turda – Str. Calea Victoriei, nr. 39Kaufland Dej – Vâlcele nr. 28Detalii despre bacterieOcratoxina A este o micotoxină produsă de diferite tipuri de ciuperci care dăunează organismului. Contaminarea cu această substanță este posibilă prin consumul de alimente necurățate, leguminoase, cafea, nuci și cacao.Consumul de ocratoxină afectează negativ funcția rinichilor. Acest compus este absorbit la nivel intestinal și, prin urmare, ajunge rapid în sânge și țesuturile corpului. Este metabolizat în primul rând în ficat și rinichi, dar și în mușchii scheletici. Metaboliții vor fi excretați prin rinichi și pe căile hepatobiliare. De asemenea, ocratoxina A este teratogenă, adică crește riscul de a dezvolta cancer.

CITEȘTE ȘI:

Chiftele posibil contaminate cu o bacterie periculoasă, RETRASE din toate magazinele LIDL din țară

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!