Press "Enter" to skip to content

EXCLUSIV: Românii din Diaspora, batjocoriți și umiliți de autoritățile statului

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Românii din Diaspora care au venit acasă de sărbători la familii au fost umiliți de autoritățile statului român sub diferite pretexte. Oamenii au stat blocați în Vamă în frig și ploaie sau în cozi interminabile din cauza măsurilor luate de Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și șeful DSU Raed Arafat.
Un cetățean român care locuiește în Germania a fost mințit de către autoritățile statului și i s-a promis că se fac derogări în privința carantinării și se poate întoarce la muncă în timp util. Din păcate, după ce a intrat în țară s-a trezit pe cap cu indolența autorităților și a DSP, aflând cu stupoare că au fost mințiți la Vamă și nu poate pleca înapoi la locul de muncă.
„Eu locuiesc în Germania alături de soția și copilul meu. Pe data de 04.05.21 am plecat spre România alături de vărul meu din cauza unor urgențe de familie, nemaiavând timpul necesar să fac testul PCR. Totul a fost bine până în momentul în care am ajuns în vama Nădlac 1. L-am informat de vameș despre problema noastră și i-am specificat că noi în maxim 3 zile trebuie să ne reîntoarcem în Germania la locul de muncă.

Acesta ne-a spus că nu este nici o problemă și că avem variante, așa că ne a băgat în baza de date și ne-a predat reprezentaților DSP aflați în punctul de frontieră. Eu i-am spus că doresc să știu cu siguranță dacă mă pot întoarce în maxim 3 zile pentru că nu doresc probleme la locul de muncă și a spus că da, și că îmi vor explica cei de la DSP cum(în caz contrar mă întorceam înapoi din vamă).
Am mers la cei de la DSP, ne-au completat formulare de carantinare pentru 14 zile, ne-au pus să semnăm și ne-au asigurat că ne putem întoarce. Au spus să luăm legătură cu DSP Prahova, pentru a primi o derogare pentru a putea părăși țară și că nu o să avem nicio problemă. Zis și făcut, în dimineața următoare am contactat DSP Prahova și nu mare mi-a fost mirarea să aflu că am fost păcăliți pe față.
Inclusiv doamna cu care am vorbit la DSP Prahova mi-a transmis că nu suntem un caz singular și că este o practică pentru a cădea oamenii în plasă și că cei din Vamă ca să scape de scandal și pierdere de timp utilizează aceste practici ilegale.
Pe decizia de carantinare nici măcar nu s-au deranjat să își scrie numele complet așa cum prevede legea
Imediat după am contactat telefonic DSP Arad, domnul respectiv mi-a spus că cei de la DSP Prahova nu doresc să mă ajute și să trimit la ei cererea de derogare că mă vor ajuta. Am trimis cererea la DSP Arad, răspunsul fiind că nu aparțin de județul lor și trebuie să trimit la Prahova, am insistat și le-am explicat situația și mi-au redirecționat emailul la Prahova.
Cei de la Prahova m-au dat mai departe la ISU.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!