Press "Enter" to skip to content

EXCLUSIV// Oameni fără Dumnezeu! Nicușor Dan și Adrian Criț, directorul PNL al STB, au lăsat pe drumuri circa 300 de familii în săptămâna patimilor – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
În săptămâna patimilor creștinii caută mântuire și liniște sufletească însă tiranii pe mâna cărora a încăput țara nu există decât chip de răzbunare. Circa 300 de familii nu vor avea sărbători prea fericite de Sfintele Paști, pentru că primarul Capitalei Nicușor Dan și Adrian Criț, directorul PNL al STB, au decis să concedieze șoferii care au organizat greva transportatorilor în luna ianuarie.

Acești doi politruci dirijați de PNL și PSD au decis în stilul pur stalinist să îi execute pe cei care nu li s-au supus și au avut curajul să își ceară drepturile. Nicușor Dan și Adrian Criț nu execută în aceste zile cei 300 de salarați ai STB ci întreaga mișcare sindicală din România. Legea este prost făcută și le permite politrucilor să facă abuzuri asupra celor săraci.

În aceste zile asistăm la un atac coordonat al PNL și PSD împotriva tuturor sindicatelor din România. Abuzul comis de Nicușor Dan și Adrian Criț împotriva muncitorilor de la STB este un precedent periculos pentru mișcările sindicale din România. Practic, se girează faptul că angajatorii au ”drept de viață și de moarte” asupra angajaților.

Magistrații au avut un protest similar cu al angajaților STB

Regulamentul intern al Societății de Transport București nu se poate substitui Codului Muncii deși directorul STB, Adrian Criț, încearcă să manipuleze opinia publică cu informații false și complet ilegale. Tribunalul București si Curtea de apel vor fi chemate să judece contestații pentru concediere dictată după un protest similar cu al judecătorilor, când aceștia erau prezenți la serviciu dar nu au îndeplinit nicio atribuție de serviciu ci au discutat amânări fără să judece.

Așadar avem o grevă la STB care nu era grevă pentru că nu erau îndeplinite condițiile legale extrem de restrictive și abuzive pe durata stării de alertă. Doar un protest. După cum bine știm, starea de alertă a fost declarată neconstituțională. Judecătorii ar trebui să le facă dreptate angajaților STB, dar la cum arată justiția postdecembristă… oarbă… chioară.

Protestul judecătorilor

Ce spune Codul Muncii

Absența de la serviciu înseamnă lipsa prezenței fizice, faptul că era prezent dar nu a plecat pe traseu nu este absență cum afirmă directorul STB, Adrian Criț. Mai mult, Codul Muncii vorbește despre absența nemotivată. Daca ai un motiv se schimbă regimul juridic. Nicușor Dan și Adrian Criț au mers pe faptul că au fost prejudiciați călătorii, dar STB nu se poate substitui călătorilor deoarece nu are mandat de la ei. Călătorii pot da în judecată STB și ulterior se poate invoca o astfel de nemulțumire, precum figurează în decizia abuzivă de concediere colectivă a circa 300 de angajați. Un alt lucru extrem de suspect este și contractul STB cu șoferii care sunt plătiți la numărul de kilometri efectuați. Practic, un astfel de contract este abuziv și oferă angajatorului puteri nelimitate în timp ce drepturile salariatului sunt inexistente.

Decizia abuzivă și ilegală prin care Nicușor Dan, Adrian Criț și acoliții lor,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!