Press "Enter" to skip to content

EXCLUSIV. 13 cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului la Cluj

Distribuiți acest articol!

Monitorul de Cluj a discutat cu șeful DSP Cluj, cel care a confirmat faptul că și la Cluj există 13 cazuri de infectăre cu tulpina Delta. Moisescu a declarat că datele sunt de la finalul lunii iulie, iar pentru începutul lunii august nu există momentan o evidență, deoarece procesul de identificare a infectărilor cu tulpina Delta durează aproximativ 15 zile.

359 de cazuri de infectări cu varianta Delta în România

Varianta Delta a început să se extindă și în România. Până la ora actuală au fost confirmate 359 de cazuri de COVID-19 cauzate de varianta Delta, 80% la persoane nevaccinate. Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că 21 de persoane au murit din cauza variantei Delta a virusului SAR-Cov-2.

În ultima săptămână, din 47 de secvențieri, 46 au fost pozitive la varianta Delta. Acest lucru indică o rată de pozitivare de 97,8%..
„Menționez că testele de secvențiere sunt preselctate în funcție de criteriile pe care pacientul le prezintă. În total, de când facem secvențieri, s-au cumulat 359 de cazuri de Covid-19 cauzate de varianta Delta”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

80 din cazurile Delta sunt la persoane nevaccinate

„Din toate cazurile cumulate până la acest moment, 80% sunt la persoane nevaccinate, persoane care nu au primit nicio doză de vaccin. În ceea ce privește decesele, sunt 21 de decese. Peste 90% sunt decese survenite la persoane nevaccinate”, a mai adăugat Gheorghiță

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!