Press "Enter" to skip to content

Europarlamentar PNL: Certificatul de vaccinare ar putea deveni realitate începând cu lunile mai-iunie

Distribuiți acest articol!

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi susține introducerea unui certificat european de vaccinare. În opinia sa, documentul ar fi un lucru bun, „dacă ar putea facilita turismul”.

Bușoi a precizat că un asemena document ar putea să intre în circulație începând cu lunile mai-iunie. „Acest certificat ar putea facilita turismul, dacă ar putea să faciliteze libera circulație în interiorul UE, cred că ar fi un lucru bun. Oricum, deja sunt țări și companii aeriene care, odată ce le arăți o dovadă că ai fost vaccinat, nu mai impun alte restricții, nu mai cer teste sau permit călătoria. Certificatul european ar fi de fapt o chestiune standardizată, care ar putea fi recunoscută mai ușor, care ar face mult mai dificile fraudele, falsurile, care s-ar putea face cu dovada vaccinării și în mod evident, ar putea să ușureze inclusiv munca celor care la granițe se asigură că regulile sunt respectate”, susține europarlamentarul.

Pe de altă parte, Cristian Bușoi consideră că un eventual certificat european de vaccinare nu ar trebui să fie obligatoriu, în condițiile în care nu sunt destul de mulți oameni vaccinați la nivel european.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!