Press "Enter" to skip to content

Este oficial: AUR începe procesul de aderare la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Este oficial: Alianța pentru Unirea Românilor începe procesul de aderare la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), se arată într-un comunicat de presă al formațiunii conduse de George Simion și Claudiu Târziu.
Consiliul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) a oficializat sâmbătă, 19 iunie, candidatura Alianței pentru Unirea Românilor ca membru cu drepturi depline în Organizație. Potrivit sursei, membrii Consiliului au salutat dorința partidului AUR de a se alătura familiei conservatorilor europeni și au exprimat interesul pentru cooptarea singurului partid parlamentar de orientare național-conservatoare din România.
La conferința on-line la care au participat atât reprezentanții conducerii Alianței pentru Unirea Românilor, cât și membrii Consiliului ECR, s-a convenit că votul pentru admiterea propriu-zisă a AUR în ECR va respecta riguros etapele de admitere prevăzute în Statutul Organizației.
Din familia conservatorilor și reformiștilor europeni fac parte, printre alte, Fratelli d’Italia, partidul Lege și Justiție (PiS) din Polonia, Vox din Spania. În ciuda informațiilor eronate, ECR nu este un grup eurosceptic și antieuropean, ci unul eurorealist, care pledează pentru o Europă unită a Națiunilor.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!