Press "Enter" to skip to content

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, cinstiţi de suporteri: ”Iliescu vinovat pentru sângele vărsat” – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Lozinci precum ”Libertate”, ”Jos comunismul” s-au auzit, din nou, pe străzile din Timişoara, vineri seară, acolo unde în urmă cu 33 de ani timişorenii s-au jertfit pentru libertate, în timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Suporterii echipei de fotbal au purtat steaguri tricolore decupate la mijloc, precum cele folosite în Decembrie 1989, dar şi pancarte în timpul unui marş în care au cinstit memoria eroilor Revoluţiei.
Tinerii au strigat lozinci precum: ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat”, ”Jos comunismul”, ”Cinste lor, cinte lor eroilor”, ”Iliescu vinovat pentru sângele vărsat”, ”Libertate” sau ”Să se ştie în toată ţara, noi susţinem Punctul 8 de la Timişoara”.
Prima oprire a suporterlor a fost la Catedrala Mitropolitană unde au depus candele în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Apoi şi-au continuat drumul până în faţa Operei unde au păstrat un moment de reculegere, au aprins torţe şi au strigat lozinci.
Drumul a continuat până la Cimitirul Eroilor, unde suporterii s-au recules în locul în care martirii îşi dorm somnul de veci. Ei au depus şi o coroană de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei de la Timişoara şi au aprins lumânări.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!