Press "Enter" to skip to content

Erdogan avertizează Israelul, după masacrul de la spitalul din Gaza – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Președintele Turciei, Recep Erdogan, cere ca atacurile din Fâșia Gaza să se oprească, după ce la un spital din regiune au fost raportați 500 de morți.
„Lovirea unui spital care conține femei, copii și civili nevinovați este cel mai recent exemplu de atacuri ale Israelului lipsite de cele mai elementare valori umane. Invit întreaga umanitate să ia măsuri pentru a opri această brutalitate fără precedent din Gaza”, a spus Erdogan, pe X.
Reacție și din Canada și Egipt
Premierul canadian a spus că atacul israelian asupra unui spital din Gaza este inacceptabil şi oribil, relatează Rador Radio România. Premierul canadian Justin Trudeau a declarat marți că un atac israelian asupra unui spital din Gaza este „oribil și absolut inacceptabil”. Trudeau a declarat pentru reprezentanţii presei că „este inacceptabil să ataci un spital”.De asemenea, Egiptul denunță în „cei mai duri termeni” atacul israelian asupra unui spital din Gaza.
Egiptul a denunțat „în cei mai duri termeni” un atac aerian israelian asupra unui spital din Gaza, soldat cu moartea a sute de palestinieni, afirmând că comunitatea internațională trebuie să intervină urgent pentru a opri astfel de încălcări ale drepturilor omului, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe publicat marți seara.
Poziția OMS
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a condamnat și el atacul.
„OMS condamnă cu fermitate atacul asupra Spitalului Arab Al Ahli din nordul Gazei. Primele rapoarte indică sute de morți și răniți. Solicităm protecția imediată a civililor și asistența medicală și ca ordinele de evacuare să fie anulate”, a spus șeful OMS pe X.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!