Press "Enter" to skip to content

Emil Boc, vaccinat cu lotul cu probleme AstraZeneca: „Intenționez să merg mai departe când va fi rapelul”

Distribuiți acest articol!

În România, peste 77.000 de oameni s-au vaccinat pentru prima oară cu o doză de vaccin din lotul problematic, ABV2856. În mai multe țări s-a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza suspiciunii că ar avea legătură cu câteva decese.

Și la noi în țară s-au suspendat dozele rămase din lotul ABV2856, fiind vorba de 4.200 doze de vaccin.

Printre persoanele vaccinate se numără și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, ce susține că vrea să „meargă mai departe”, să își facă rapelul cu vaccinul AstraZeneca, în ciuda celor întâmplate în ultimul timp.

Edilul a mărturisit la Digi24 că, de la o lună de la vaccinare, nu a resimțit nici o reacție adversă neobișnuită, ci doar cele „înscrise în prospect”. Rapelul primarului va avea loc pe data de 9 aprilie.

„Sunt unul din cei 10.000 de clujeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca din acest lot, în data de 15 februarie. Nu am avut nimic special în afara celor care au fost înscrise în prospect. Mi-am amintit de vaccinurile din copilărie, adică ușoare dureri musculare, o stare de pre-febrilitate, durere la locul unde s-a administrat vaccinul, nimic care să spună că este în afara regulilor jocului. Îmi aminteam că mama, în copilărie, îmi spunea după ce îmi făceam vaccinul: Du-te și ia un piramidon și-ți trece! La fel și acum s-a întâmplat. A trecut aproape o lună de atunci și starea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi ceva problematic sau o altă afecțiune să fie declanșată, astfel că eu intenționez și în 9 aprilie, când va fi rapelul, să merg mai departe, evident, dacă nu vor apărea date noi de la Uniunea Europeană”, a declarat la Digi24, Emil Boc.

Emil Boc le recomandă și altor oameni să se vaccineze

Emil Boc consideră că între vaccinarea cu AstraZeneca și decesele din câteva țări europene nu există, având în vedere că un număr enorm de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu același vaccin, iar prea puține au murit pentru a exista o corelație exactă.

„Eu personal nu cred că este o corelare directă, o relație directă între cele cinci decese, din nefericire, și cele 5 milioane de persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca. Mă uit la Marea Britanie unde peste 10 milioane de oameni s-au vaccinat cu AstraZeneca și nu au fost incidente”, a spus Boc.

Deși spaima a intrat și în români, edilul îi sfătuiește pe aceștia să se vaccineze împotriva COVID-19, aceasta fiind singura cale spre normalitate. Totodată, Emil Boc punctează că „salvarea locurilor de muncă depinde foarte mult de campania de vaccinare”:

„Am încredere în Agenția Europeană a Medicamentului și în esență în Uniunea Europeană, pentru că este cel mai înalt for de pe această planetă care se ocupă de sănătate. Am încredere în autoritățile din România că își gestionează corect acest fenomen. În consecință, eu personal recomand și altora să se vaccineze, pentru că nu există altă cale mai ușoară și mai directă de a ieși din această pandemie.

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!