Press "Enter" to skip to content

Emil Boc: „Trebuie să ajungem cu vaccinarea ca în Danemarca, peste 95%. La Cluj va fi mai repede decât restul țării”

Distribuiți acest articol!

Primarul Emil Boc vrea ca rata de vaccinare să ajungă ca-n țările europene precum Danemarca și Portugalia și este încrezător că în Cluj-Napoca va ajunge mai repede decât în restul țării.

„Este a cincea zi consecutivă de scădere, asta este partea plină a paharului. Sper să se confirme și astăzi. După o fază de platou și dinți de fierăstrău, acum avem o tendință de scădere. Asta este bine, dar încă o dată, repet, nu va trece răul până când vom ajunge la o capacitate de vaccinare undeva la 80-90% ca țară. La Cluj vom ajunge la acest nivel mai repede decât restul țării. Suntem orașul cu cea mai înaltă rată de vaccinare din România datorită calității oamenilor. 

Se menține ritmul bun de vaccinare, iar soluția o reprezintă doar, în continuare, creșterea ratei de vaccinare care ne ajută să rămânem în condiții suportabile și de sănătate, dar și de depresuizare a sistmeului medical. Mă uit la ce se întâmplă în lume, în primul rând în Europa”, a spus Emil Boc într-o emisiune radio.  

Boc: „Cu cât e mai mare rata de vaccinare, cu atât spitalele sunt mai goale”

Edilul evidențiază importanța vaccinării și ce efecte are asupra sistemului medical. Emil Boc spune a spus că dacă rata de vaccinare este ridicată, atunci spitalele ar fi mult mai goale.

El dă exemplul țărilor Danemarca și Portugalia care au peste 95% populație vaccinată și „spitalele sunt goale și numărul de decese este minim”:

„Țările care au rate de vaccinare de peste 80%, cum sunt Danemarca, Portugalia care au peste 95%. Mai sunt infecții, că nu dispar peste noapte, dar spitalele sunt goale și numărul de decese este minim. Acolo trebuie să ajungem și noi. Noi avem o rată mare de deces pentru că avem o rată mică de vaccinare. 

Cu cât ai mai mare rata de vaccinare, cu atât spitalele sunt mai goale. Cu cât ai rata de vaccinare mai mică, cu atât spitalele sunt pline și numărul de morți este mai mare. Nu mai este filozofie sau conspiraționist. Astea sunt fapte. Date care se pot vedea, se pot măsura și atunci cred că și cei care au mai avut îndoieli acum când văd alternativa între viață și moarte, cred că aleg viața pentru că nu putem să mergem altfel mai departe ca și comunitate. Mă bucur să văd că Clujul își menține tendința ascendentă de a da tonul în România. Și le mulțumesc celor care lucrează în sistemul medical pentru acești oameni fac eforturi absolute pentru a ne ține sistemul medical în picioare și pentru faptul că sunt pe front în fiecare zi de atâta amar de vreme”, a mai spus Emil Boc.

România, între țările care au „scăpat pandemia de sub control

Primarul este dezamăgit de situația în care a ajuns România, alături de Turcia și Rusia, țările care au „scăpat pandemia de sub control”. El a dat exemplul unui pacient tratat în mașină în fața spitalului:

„E păcat că te uiți la televizor și apar câteva țări: Turcia,

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!