Press "Enter" to skip to content

Elena Udrea, primul mesaj din închisoare: „Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?” – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Elena Udrea a transmis duminică seara, pe pagina sa de socializare, primul său mesaj după ce a fost închisă la Penitenciarul Târgușor.
Elena Udrea a primit acordul conducerii penitenciarului să se întîlnească, duminică, la vorbitor, cu avocatul său, cu care va stabili ce va face apărarea la termenul de luni, când se ia în discuție recursul în casație.
Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a confirmat acum două zile pentru Gândul întâlnirea cde duminică, la Penitenciarul Târgșor și a declarat cum vrea fostul ministru să abordeze apărarea recursul în casație, care are termen luni, 20 iunie, conform Gândul.
La rândul său, Elena Udrea a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj chiar înaintea termenului privind recursul în casație.
„Toate motivarea poate fi rezumată așa: Nu vrem să aplicăm legea în cazul lui Udrea, pentru că, dacă este rejudecată, este posibil să ne scape!”, a scris pe Facebook fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.
Mesajul integral:
„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?
Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști!
Dau doar două exemple din motivare:
1) Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripție despre care vorbește decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul inițial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ți-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar și ar putea rejudeca un apel și în 6 luni, și în 3 luni.
2) Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu își mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripție de 15 ani, chiar și de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este buna să fie predată celor care vor ca prescripția să nu existe, eventual! Dar nu funcționează în contextul legii existente și nu a fost un argument care să îi oprească pe acești judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind amenințați cu arestarea astăzi, cei trei denunțători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să își retragă denunțurile mincinoase.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!