Press "Enter" to skip to content

Echipamente în valoare de 6 milioane de lei pentru spitalele clujene

Distribuiți acest articol!

Acestea au ajuns la trei dintre spitalele din subordine, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie  „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare, precum și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății.

Valoarea celor 96 de aparaturi și echipamente medicale este de 5.995.397 lei. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

 „Este o nouă etapă din cadrul unei investișii extrem de consistente din punct de vedere financiar, prin care am reușit să dotăm cu aparatura ultraperformantă patru dintre spitalele clujene. Tehnologia modernă de care aceasta dispune va contribui la optimizarea actului medical și la oferirea celor mai bune servicii persoanelor spitalizate” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Dotări pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost livrate un videolaringoscop, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, patru paturi de terapie intensivă pentru îngrijirea pacientului critic, un electrocardiograf Holter EKG/TA, un dispozitiv de asistență pulmonară intervențională și decarboxilare, 27 de dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă și două injectomate.

De asemenea, în dotarea spitalului au mai intrat trei pompe automate de administrare a alimentației enterale, două pompe volumetrice automate, un ecograf portabil, un dispozitiv pentru stimularea electrică transcutanată nervoasă, un analizator automat de biochimie, două lămpi UV bactericide pentru sterilizarea încăperilor, nouă perne antidecubit, două scaune cu funcții care asigură confortul persoanelor cu dizabilități, șase cărucioare pentru diverse întrebuințări și două dulapuri pentru depozitarea materialelor sanitare.

Aparaturi noi la Spitalul de Copii

La Spitalul de Copii au ajuns un endoscop pentru realizarea endoscopiilor intervenționale, un autoclav, o centrifugă de laborator și două aspiratoare chirurgicale.

Spitalul de Recuperare beneficiază de un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, un stativ vertical pentru radiografii pulmonare, un aparat de sterilizare cu abur, două luminometre pentru teste de sanitație și un sistem microbiologic automat de identificare și antibiogramă.

Nu în ultimul rând, la Institutul de Urologie și Transplant Renal au fost livrate un aparat de anestezie de înaltă performanță, un videolaringoscop cu set de intubație dificilă, patru laringoscoape, un dispozitiv de compresie intermitentă, două aspiratoare de secreții și 10 injectomate.

Material realizat de Paula COPACIU

CITEȘTE ȘI

O firmă de arhitectură din Spania va proiecta Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!