Press "Enter" to skip to content

După vizita lui Iohannis la Kiev, Rusia a declanșat un război economic împotriva României – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Toți românii se întreabă de ce prețurile la carburanți au explodat însă nici cel mai puternic om al planetei, Joe Biden, nu are soluții la această criză. În primul rând, se pare că americanii s-au molipsit de la conducătorii români slabi la minte și vânzători de țară. De la debutul pandemiei globale, Statele Unite au pierdut aproape 1 milion de barili pe zi din capacitatea de rafinare a petrolului, iar mai multe rafinării vor fi închise în următorii ani. 

Potrivit Reuters, în SUA s-au închis următoarele rafinării:

Lyondellbasell Houston cu o capacitate de 263.776 barili pe zi (bpd)

Phillips 66 Alliance, Belle Chase, LA, cu o capacitate de 255.000 de barili pe zi

Limetree Bay, St. Croix, USVI, cu o capacitate de 210.000 de barili pe zi

SHELL CONVENT, ST. JAMES, LOUISIANA – CAPACITATE: 240.000 bpd

MARATHON, MARTINEZ CALIFORNIA, AND GALLUP, NEW MEXICO, Capacitate: 161,000 bpd (Martinez); 27,000 bpd (Gallup)

PHILLIPS 66 RODEO, CALIFORNIA – Capacitate: 120.200 bpd

Rafinatorul american Phillips 66 intenționează să-și transforme complet rafinăria de țiței din Rodeo, California, într-o fabrică de combustibili regenerabili, folosind ulei de gătit și deșeuri alimentare, începând cu 2024.

HOLLYFRONTIER, CHEYENNE, WYOMING – Capacitate: 52.000 bpdCALCASIEU REFINING – LAKE CHARLES, LOUISIANA – Capacitate: 135.500 bpd

Joe Biden se roagă de OPEC să crească producția, dar degeaba ai petrol dacă nu ai capacitate de rafinare cât să facă față cererii de pe piață. Pe lângă faptul că foarte multe rafinării s-au închis în timpul pandemiei, Federația Rusă a pornit un război economic cu Occidentul în urma sancțiunilor impuse după invazia din Ucraina.

După vizita lui Iohannis la Kiev, Rusia a declanșat un război economic împotriva României

România rafina în 1989 34 de milioane de barili de petrol anual în 10 rafinării, iar astăzi mai rafinăm circa 10 milioane de barili în trei rafinării, toate vândute străinilor. Politicienii români care s-au instalat la putere după uciderea cuplului Ceaușescu, de la Ion Iliescu la Klaus Iohannis, nu au făcut altceva decât să pună la pământ industria petrolieră a României, prima țară din lume care a rafinat țiței brut.

După vizita de la Kiev a președintelui Klaus Iohannis, Federația Rusă a declanșat un război economic împotriva României, țara noastră fiind în mare o victimă colaterală a războiului hibrid dus de Vladimir Putin împotriva Occidentului.

România îşi asigură o treime din necesarul intern de petrol, restul fiind importat din Rusia şi Kazahstan. Austriecii de la OMV au redus drastic extracția de țiței românesc, în primele patru luni din 2022, ajungând o cantitate de ţiţei de 973.500 de tone echivalent petrol (tep), cu 61.700 tep (6%) mai mică faţă de cea din perioada similară din 2021. OMV deține rafinăria Petrobrazi, unde se și rafinează petrolul scos din solul României.

Pentru cei care nu știu, OMV este legată ombilical de Gazpromul rusesc, ambele companii fiind implicate în proiecte comune și nu numai.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!