Press "Enter" to skip to content

Dublă măsură. Deși nu are autorizație ISU, mafia PSD permite funcționarea Halei Laminor – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Hala Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu, dar este asigurată securitatea cetățeanului în zona în care se defășoară Târgul de Crăciun și se va desfășura petrecerea de Revelion, susține Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, într-un răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro. Administratorul halei, firma Primăriei Sectorului 3 – Algorithm Construcții S3 – a transmis că toate echipamentele de siguranță la foc au fost montate și sunt în funcțiune. „Motivul pentru care nu exista momentan autorizatie ISU este unul strict formal şi nu are legătură cu capacitatea noastră de prevenire şi stingere a incendiilor”, se arată în răspunsul societății.
În răspunsul transmis de ISU se menționează că autorizația de securitate la incendiu nu a fost emisă, dar hala este dotată cu sistemele necesare pentru siguranța la foc.

„Primăria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor în anul 2014 şi a început, trei ani mai târziu, procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a halei. În cadrul acestui proces de restaurare s-a urmărit conformarea construcției la cerințele actuale ale normelor/ normativelor pe linia securității la incendiu.
În procesul de avizare a lucrărilor, ISU a urmărit conformarea construcției și asigurarea cerinței fundamentale securitate la incendiu, asigurarea unui climat de siguranță al cetățeanului prin reducerea riscului de incendiu, dimensionarea căilor de evacuare, implementarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
La momentul actual Hala Laminor (implicit evenimentele care se desfăşoară în interior) funcționează fără autorizație de securitate la incendiu dar, în zona în care se desfăşoară evenimentele, este asigurată securitatea cetățeanului pe linia apărării împotriva incendiilor, hala fiind dotată şi echipată cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, instalații de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu, instalații automate de stingere a incendiilor, sisteme de desfumare, hidranti interiori şi exteriori)”, se arată în răspunsul transmis de ISU București-Ilfov la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentanții ISU spun că emiterea autorizației de securitate la incendiu este condiționată de finalizarea lucrărilor din interirul halei. Târgul se desfășoară în jumătate de hală, în cealată jumătate desfășurându-se lucrări de amenajare interioară, pentru ca Primăria Sectorului 3 să se mute acolo.

„Cu toate că zona destinată evenimentelor este dotată şi echipată cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, emiterea autorizației de securitate la incendiu este condiționată de implementarea măsurilor pentru întreaga construcție.
În acest sens, de comun acord cu administratorul halei (Primăria sector 3), partea de construcție neconformă va rămâne neutilizată în perioada desfăşurării evenimentelor”, se mai arată în răspuns.

În lipsa autorizației, pe perioada desfășurării Târgului de Crăciun și a Revelionului, trebuie organizat un punct de lucru temporar al pompierilor în proximitate.
„Pe perioada desfăşurării evenimentelor cu aglomerări de persoane, în baza unei informări prealabile a organizatorului, pentru gestionarea unei situații potențial generatoare de situație de urgență se va realiza un punct de lucru temporar în proximitatea obiectivului, punct de lucru încadrat cu tehnică şi personal operativ”, mai precizează ISU București Ilfov.
Am întrebat și la administratorul Halei, la firma Algorithm Construcții S3, ce măsuri pentru securitate la incendiu au fost luate și dacă sistemele sunt funcționale.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!