Press "Enter" to skip to content

Dragoș Geamănă – președinte AUR București: „Politicienilor să le fie frică de oamenii din stradă”

Distribuiți acest articol!

La emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 1 Aprilie a fost invitat domnul Dragoș Geamănă, președinte AUR București. Principalele subiecte dezbătute au fost: protestele din țară din ultima perioadă față de măsurile guvernului, încercarea de a discredita partidul AUR prin amenințările făcute de o persoană necunosută și proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi depus de parlamentarii AUR.

„AUR a decis să se alăture cetățenilor din stradă și să participe la protestele din țară pentru a înceta măsurile dictatoriale ale guvernului. Aceste restricții proiectează o pedeapsă colectivă asupra tuturor românilor care devin în felul ăsta infractori. Lipsesc cu desăvârșire politici publice coerente cu măsurile preventive împotriva covid-19. Guvernul a luat niște măsuri pe care nu reușește să le explice și în același timp ezită să ia măsuri care ar putea fi de impact împotriva pandemiei, creșterea numărului de paturi la ATI ar fi una dintre ele.” spune domnul Dragoș Geamănă.

„Este logic că, reducând numărul de ore în care pot fi făcute cumpărăturile, va duce la creșterea numărului de cetățeni în asemenea spații. Constatăm că scopul pe care pretind ei ca îl urmăresc nu poate fi atins în felul acesta. Alte măsuri puteau fi luate în acest context. Demisia imediată și necondiționată a prim-ministrului Florin Cîțu și a domnul Raed Arafat, este necesară pentru punerea României spre direcția bună.” susține Dragoș Geamănă.

Întrebat despre declarațiile și amenințările făcute de o persoană necunosută în numele partidului AUR la adresa actriței Maia Morgenstern, domnul Dragoș Geamănă răspunde: „Este vorba de manipulare construită în mod evident de la vârfului statului și se încearcă acuzarea partidului nostru de lucruri care nu sunt adevărate. AUR este partidul de opoziție care a vorbit despre suspendarea președintelui Iohannis și de aici putem trage concluzia celor întâmplate.

Președintele AUR București, Dragoș Geamănă vorbește despre proiectul depus de parlamentarii AUR privind alegerea primarilor în două tururi. „Partidele PNL, PSD și UDMR țin neapărat ca primarii și președinții de consiliu județean să fie aleși într-un singur tur electoral. Vom vedea dacă USR-PLUS vor susține așa cum au promis în campania electorală, alegerea primarilor în două tururi. Parlamentarii AUR au dat startul acestui demers și au depus un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi.”

Link către video: https://fb.watch/4CQlkbfQ7k/

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!