Press "Enter" to skip to content

Din secretele ascensiunii politice: Vela Marcel – partea a XI-a

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Am scris în numerele anterioare despre ingeniozitatea lui Marcel Vela când vine vorba despre spălarea banilor din șpăgi. S-a putut constata că o armată de oameni credincioși i-a fost alături domnului Vela în demersul său de a atrage banul public. Un soldat de nădejde a fost și fosta sa șefă de cabinet, Țindea Diana Ramona, iar unul dintre rolurile sale pe parcursul perioadei când a deținut această funcție a fost și acelea de a cumpăra metale prețioase pentru Vela.

În dreptul penal există câteva infracțiuni, denumite generic de obicei, și care se consumă într-un anumit interval de timp în care se realizează un număr suficient de acte de executare identice din care rezultă obişnuința. Despre obișnuință putem spune că este vorba și în cazul doamnei Țindea Diana Ramona  care, deși potrivit declaraților de avere, în anul 2014 a avut un venit anual de 16.182 de lei, a  depus în contul personal BCR suma de 5.138,3 lei cu scopul de a cumpăra metale prețioase, adică 1/10 UNZE VIENNA PHILHARM conform contractului. Din relatările mai multor persoane, doamna Țindrea făcea cu regularitate asemenea tranzacții pentru, și la comanda lui Vela Marcel.

Dat fiind faptul că și-a dovedit pe deplin devotamentul față de Vela, doamna a fost mâna dreaptă a acestuia, atât la Primăria Caransebeș, cât și la cabinetul parlamentar, cu scopul de a ține evidența veniturilor și cheltuielilor familiei Vela și ale apropiaților lor.

Doama Rădescu Loredana, cea care a apare în aceste însemnări, este fina lui Vela Marcel și este angajată la Primăria Caransebeș pe postul de secretară la cabinetul viceprimarului, iar Dorca Ionuț, care este un nepot prin alianță al lui Vela, angajat la Primăria Caransebeș de către același Vela Marcel.

O altă tranzacție, de această dată a lui Vela Marcel, arată că în data de 08.09.2011 acesta face o plată externă în valoare de 20.564 lei.

Și cum orice om politic are la un moment dat nevoie de o mătușă, și nu de orice fel de mătușă, ci de una pe care, eventual, să o cheme Tamara, Marcel Vela și-a inventat și el o mătușă și cum Tamarele se terminaseră a găsit o  ”mama Iconia”.

Dacă parcurgem declarația de avere a ginerului lui Marcel Vela, vom observa că aproape tot ceea ce înseamnă avere imobiliară este primită de la ”bunica Iconia”, inclusiv împrumutul de 115.000 de euro, pentru ”achiziţionarea” cu suma de 110.000 de euro a Pavilionului 1811, prima clădire imperială construită în Băile Herculane. Clădirea de peste 500 de mp face parte din lista de patrimoniu şi este situată în centrul vechi administrativ al staţiunii.

Interesant este că în acest caz, există declarații în dosarele de cercetare penală deschise pe numele lui Marcel Vela că această tranzacție imobiliară a fost fictivă, în sesul în care, acest imobil ar fi fost moneda de schimb a lui Verbițchi pentru aeroportul din Caransebeș.

Acest Vela Ioan Cristian, alias Dragomir Cristian, și-a schimbat numele după cel a socrului,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!