Press "Enter" to skip to content

Din secretele ascensiunii politice: Vela Marcel – partea a VIII-a

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Serialul ascensiunii fulminate a unui personaj obscur din Banat continuă cu  prezentarea influenţei grupurilor de interese şi a uşurinţei cu care funcţionarii publici din administraţia publică locală au acces la banii din bugetul statului pentru rezolvarea unor interese personale şi pentru propria lor bunăstare.

Astfel, Vela Marcel a făcut o înțelegere cu Episcopia Caransebeș și au stabilit, de comun acord, ca Primăria Caransebeș să retrocedeze Episcopiei Caransebeșului o suprafață de aproximativ 120 ha. În același timp, s-a stabilit ca întreaga suprafață să fie vândută de Episcopia Caransebeșului unei persoane apropiate de Vela, nimeni altcineva decât Armașu Valentin, un om de afaceri care are și afaceri cu Primăria Caransebeș, fiind principalul constructor pentru lucrările licitate de primărie în mandatele lui Vela.

Episcopia Caransebeș a vândut această suprafață către Armașu Adina, soția omului de afaceri Armașu Paul Valentin.  Întelegerea dintre Armașu și Vela era ca această suprafață de teren să-i revină lui, prin tot felul de ingierii. Astfel, Armașu Adina printr-o simulare de vânzare, deoarece există suspiciunea că plata pentru această vânzare a fost încasată doar pe hârtie, a cedat 1/2 din suprafață surorii lui Vela, Iacobici Maria, și soțului acesteia, Iacobici Ion.

Este important de ştiut cine sunt Armașu Paul Valentin și soția sa, Armașu Adina. Armașu Paul Valentin  este fiul unui cunoscut “bişniţar” din Reşiţa care a înființat mai multe firme conectate la banul public. Cele mai cunoscute sunt Camand Impex și Polmar Construct care au fost și anchetate într-un dosar al DIICOT București, în care Armașu Paul Valentin a fost reținut de procurori pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, fals şi spălare de bani.

O legătură interesantă este cea între Armașu Paul Valentin și Pascotă Corina, director executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș–Severin. Între 2007 și 2011 Pașcotă Corina a fost directorul Serviciului Public Direcția de Adminstrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Caransebeș, perioadă în care Camand Impex, aflată acum în insolvență, era preferată când venea vorba de drumuri.

Conform comunicatului DIICOT ”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală au obținut arestarea preventivă a inculpatului Armașu Paul Valentin, după ce acesta a încălcat obligațiile impuse în conținutul controlului judiciar, săvârșind și o nouă infracțiune, respectiv, de influențare a declarațiilor, prevăzută și pedepsită de art. 272 alin. 1 din Codul penal.

Inculpatul Armașu Paul Valentin este urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals și spălare a banilor, fapte comise în perioada 2010-2013 prin care, bugetului de stat i-a fost creat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro. Împotriva lui a fost dispusă măsura controlului judiciar din data de 25 februarie 2014, anterior acestei date, inculpatul având interdicția de a părăsi țara, dispusă în data de 30 septembrie 2013 de către magistrații Curții de Apel Timișoara.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!