Press "Enter" to skip to content

Din secretele ascensiunii politice: Vela IV

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Intenţiile discutabile prin care Marcel Vela vrea să pozeze într-un “om cinstit și sărac” s-au materializat într-o fenomenală apariţie cu taxiul la Ministerul de Interne, în prima sa zi de lucru.

Vela Marcel

O astfel de încercare a fost şi cea în care a defilat cu inconfundabila geacă împrumutată din recuzita studiourilor Buftea, reuşind să pozeze în “omul din popor” şi în cetăţeanul de vază care pune umărul la construcţia României normale și educate a lui Iohannis. Un apropiat al lui Vela, l-a caracterizat în felul următor: “Vela minte nu numai când respiră, ci și când inspiră”. În acest context, este bine că mai există și oameni care îi cunosc adevărata față și care au început să vorbească.

Practic, Vela este doar o picătură în marea de politicieni care a secătuit bugetul României după 1989. Mai mult, dacă parcurgem ultimele sale declarații de avere, vom observa că, de la an la an, acesta a devenit tot mai sărac.

Sărac în acte, însă bogat în bani și fapte ”penale”! Vela a devenit un adevărat baron de Caraș-Severin, un individ mediocru, cu școala făcută mult prea târziu pentru a mai înțelege ceva din ea. Este, la acest moment, poate singurul om politic despre care ştim că a fost doar bugetar, dar și-a permis să plătească cu 108 milioane de lei pentru un avion privat cu care să meargă, atunci când vrea el, să bea o cafea la București. În continuare, vă prezentăm răspunsul Școlii superioare de aviație civilă la solicitarea lui Marcel Vela de a închiria un avion PIPER SENECA V, cât și ordinul de plată semnat de Marcel Vela, în valoare de 10.860,70 lei RON.

Iată câteva imagini cu avionul și cu luxul din interiorul acestuia, lux pe care și-l permitea “săracul” primar Vela.

Mai interesant este să știm cine erau cele patru personaje care au urcat în avion cu Vela, la acea oră târzie. După cum se vorbește, în avion se aflau Crin Antonescu, Eduard Hellvig, actualul șef de la SRI și Daniel Chițoiu, care se întorceau de la nunta fiicei lui Vela unde Daniel Chițoiu fusese naș. Ginerele lui Vela era viceprimar liberal în comuna Armeniș, pentru ca ulterior să ajungă primarul localității Armeniș.

Dacă ar fi fost întrebat Marcel Vela de unde avea banii, acesta ar fi răspuns că îi avea de la “bogata” sa mamă, lăptăreasa din Armeniș, din cei 300.000 euro economisiți cu mare trudă din micuța pensie pe care i-o plătește statul român.

Vela Marcel este doar un hoț cu papion, iar acest lucru este posibil tocmai pentru că multe instituţii care ar trebui să îi ancheteze activitatea nu o fac. De ce? Iată un exemplu: procurorul Gavra Codrin, despre a cărui susţinere pentru a ajunge în structura centrală a DNA, într-o funcţie de conducere, s-a vorbit în mai multe rânduri că ar proveni din partea PNL.

Gavra Codrin

Procurorul Gavra Codrin,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!