Press "Enter" to skip to content

Din Parlament la Valea Jiului: O delegație AUR a mers să discute cu minerii de la Lupeni

Distribuiți acest articol!

O echipă formată din senatori și deputați AUR, în frunte cu Claudiu Târziu, copreședintele partidului, au plecat joi seara, direct din Parlament, la mina din Lupeni pentru a asculta nemulțumirile ortacilor și identifica soluții pentru ei.

„O sută de mineri s-au blocat în subteran la mina Lupeni, acum 48 de ore, în semn de protest. Patru dintre ei au fost scoși deja pe targă. Oamenilor li s-a făcut rău. Alături de colega noastră Anamaria Gavrila, deputat de Hunedoara, și de colegul Robert Alecu, vicepreședinte al AUR, am plecat azi spre Lupeni, direct din Parlament, imediat după ce am aflat de necazul minerilor. Am simțit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mînă de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinație. Ne-au întimpinat mai mulți ortaci. Unul dintre ei, Stefan Ban, căruia i s-a făcut rău și a ieșit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor și, mai ales, pentru ca acești români să aibă un viitor”, a transmis Claudiu Târziu într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Nu cerem altceva decât drepturile salariale, bonurile restante, decontarea transportului, adică aceste drepturi după ce că nu s-au dat de peste 10 luni de zile, acum ne-au spus că nu au bani să ne dea nici măcar salariile”, a declarat Ștefan Ban. Minerii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile încearcă mascarea și politizarea protestului fără să vină cu soluții.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!