Press "Enter" to skip to content

Devalizarea Termocentralei Mintia II: Dioane, Stancu, Resmeriță și Vrânceanu, valeții de pică ai jafului din Valea Jiului – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Anchetatorii.ro prezintă o nouă etapă în dosarul devalizării Termocentralei Mintia și a Complexului Energetic Hunedoara de către grupările mafiote ale statului român. Intrăm în faza de documentare.

Printr-o adresă către Complexul Energetic Hunedoara am reușit să obținem câteva documente privind livrările de cărbune făcute de LLC Compania Cărbunelui, firma lui Cătălin Vrânceanu, soțul șefei DIICOT Carmen Vrânceanu. Un necunoscător al sistemului juridic, Samuel Dioane, a încercat să ne aburească, el fiind la rândul său parte a grupării de crimă organizată care a distrus Complexul Energetic Hunedoara.

Preparația Coroiești și minciunile lui Samuel Dioane: Au furat și porțile de la intrare

Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, încearcă să îl protejeze pe Cătălin Vrânceanu deoarece și acesta a semnat câteva acte adiționale ilegale cu LLC Compania Cărbunelui SRL. Cătălin Vrânceanu trebuia să curețe iazurile de la Coroiești, conform contractului nr. 143 ASL din 15.08.2007, respectiv ”efectuarea de servicii de golire a iazurilor nr 1A, nr. 1B și a iazului nr. 2”, însă firma lui Vrânceanu a avut grijă să scoată ILEGAL huila rămasă pentru a o vinde la Mintia și să devalizeze tot ce mai era bun pe la Preparația Coroiești.

Samuel Dioane – director general al Complexului Energetic Hunedoara

Deși contractul a fost semnat pentru golirea iazurilor, Samuel Dioane a transmis niște acte către Anchetatorii.ro, care indică faptul că au găsit ei o soluție ingenioasă de înălțare a digurilor de contur. Practic, acești indivizi au înălțat digurile pentru că au ”râmat” după huilă. Ei nu aveau niciun interes să le golească, principalul scop fiind producția de bani din piatră seacă.

Mai jos aveți răspunsul lui Samuel Dioane și contractul ASL 143/15.08.2007 din care reiese clar că iazurile trebuiau golite nu umplute cum spune directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Preparația Coroiești, perla neagră a României din Valea Jiului, jefuită și distrusă de Cătălin Vrânceanu și șefii corupți ai Complexului Energetic Hunedoara

Preparația Coroiești a fost una dintre uzinele emblematice ale Văii Jiului. „Perla” industriei miniere, închisă de câțiva ani, a fost lăsată pradă hoților de fier vechi, care au distrus-o în timp record.

Construcțiile uriașe ale preparației aflată în administrarea Complexului Energetic Hunedoara au fost lăsate fără pază în mai multe perioade, iar hoții de fier vechi au acționat nestingheriți, uneori în grupuri mari, luând tot ceea ce puteau valorifica și le era la îndemână.

„În anii trecuți, chiar dacă preparația nu mai funcționa, o vedeam aproape întreagă. Au fost luate porțile de fier, gardurile de beton, chiar și acoperișul de tablă de la gheretele pazei, geamurile, tocăria clpdirilor, iar hoții au cale liberă să scotocească prin zonă”, spune un fost miner care locuiește în vecinătatea fostei uzine.

Sursa video: Adevărul.ro

Uzina de la Coroieşti era prevăzută să aibă o capacitate de spălare a 750 de tone de cărbune pe oră, aproape dublă faţă de preparaţia de la Lupeni, capacitatea anuală de prelucrare a acesteia fiind de până la trei milioane de tone de cărbune.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!