Press "Enter" to skip to content

Deputatul Silviu Vexler acuză martirii din închisorile comuniste că ar fi criminali de război. Replică acidă venită de la AUR

Distribuiți acest articol!

Replică acidă venită din partea Alianței pentru Unirea Românilor la adresa deputatului minorităților naționale Silviu Vexler și care i-a acuzat pe Valeriu Gafencu și pe Mircea Vulcănesu că ar fi fost criminali de război.

Afirmațiile deputatului se bazează pe faptul că aceștia au fost trimiși în închisorile comuniste de către regimul de ocupația bolșevic adus cu tancurile sovietice și că acel regim i-ar fi acuzat de crime de război.

Zeci de mii de patrioți români au fost trimiși în închisorile comuniste de către un regim politic impus cu de-a forța de către Iosif Stalin criminal de război de aceeași factură ca și Hitler.

Replica a venit imediat din partea senatorului AUR Sorin Lavric, scriitor și eseist: „Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu şi voi continua să-i omagiez mai departe.

Nu uitaţi că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declaraţii politice, iar dumneavoastră, în calitate de deputat, ştiţi că senatorul nu trebuie să dea socoteală pentru declaraţiile lui politice. Nimeni nu-l poate trage la răspundere şi atunci de ce dumneavoastră, deputat, veniţi în Senatul României şi mă trageţi pe mine de urechi? 

Trebuie să modificaţi Constituţia, dacă vreţi ca senatorul să fie tras la răspundere pentru declaraţiile lui politice. Altminteri, vă încredinţez că admonestarea dumneavoastră nu doar că nu are darul de a mă intimida, dimpotrivă, îmi dovedeşte că sunt pe drumul cel bun”.


Distribuiți acest articol!