Press "Enter" to skip to content

Daniel Băluță, capul rețelei care delapidează banii instituțiilor de învățământ din Sectorul 4 – CAZUL ȘINCAI – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Daniel Băluță este lăudat în presa aservită sistemului mafiot care a capturat țara pentru proiectele sale multiple și dezvoltarea Sectorului 4. Ceea ce nu vă spune presa aservită este faptul că în spatele acestor proiecte se află o grupare criminală care delapidează banul public. Cum se spune pe plaiurile dâmbovițene, ”a furat dar a și făcut”. Această expresie a devenit o imagine în oglindă pentru politicienii corupți care jefuiesc țara.

Daniel Băluță menține sub control unitățile de învățământ din Sectorul 4 prin intermediul Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ, Ana Maria Mocănița. Fosta contabilă a școlii 194, stabiliment etalon prin investițiile de imagine realizate în mandatul lui Daniel Băluță( el fiind fost elev al acestei instituții, iar fiica acestuia studiază tot aici) este în fapt sub ”tutela” mamei lui Daniel Băluță, Florica Băluță(fostă directoare a acestei școli).

(1) Ana Maria Mocănița în Londra. Pe pagina sa de Facebook apar zeci de postări cu acțiunile primarului Daniel Băluță, unde doamna Florica Băluță comentează cu inimioare…

Gestionarea investițiilor și cheltuielilor bugetelor unităților de învățământ din Sectorul 4 sunt sub ”patronajul” familiei Băluță de foarte mult timp, aceștia devenind experți în deturnarea fondurilor publice. Tatăl lui Daniel Băluță a deținut funcția de director de investiții la Administrația Șoli, Licee și Grădinițe Sector 4, plantând acolo diverse firme care se ocupau cu lucrările de întreținere și reparații.

Cazul Șincai, o bombă cu efect întârziat pentru edilul Băluță

În timpul mandatelor de primar ale lui Piedone, activitatea ASLG S4, transformată ulterior în Direcția de Învățământ și Tineret Sector 4, a fost în pemanență sub oblăduirea lui Daniel Băluță, acesta având chiar mandat de monitorizare a activității în momentul în care a deținut funcția de viceprimar. Un tun financiar a fost dat de Daniel Băluță cu ocazia unui contract de lucrări de reparații la Colegiul Șincai, în urma căruia a fost deschis un dosar penal, nesoluționat până în prezent. În discuție este vorba despre o sumă de câteva milioane de lei care s-au evaporat fără urmă.

Aceste pierderi din buget au fost măsluite și ascunse contabil de către Dumitru Petrea, concubinul directoarei Mocănița, prin intermediul programului de gestiune financiar-contabilă pe care l-a furnizat și implementat, în calitate de reprezentant al unei firme software, care exista la nivelul tuturor instituțiilor de învățământ din Sectorul 4. Interesant este faptul că, fără a deține o funcție oficială în cadrul Primăriei Sector 4, acest Dumitru Petrea(cunoscut în instituție sub numele de Mituș) este o prezență activă în sediul primăriei, participând la discuții cu diverși prestatori și luând decizii pentru încheierea unor diverse contracte.

Oamenii care au state vechi în zona acestor instituții de învățământ susțin faptul că Petrea este ”cureaua de legătură” între primarul Daniel Băluță și directoarea Mocănița, prin intermediul lui fiind direcționate contractele de reparații și furnizare diverse produse și servicii. Mai mult, acesta se și laudă cu relația specială pe care o are cu Daniel Băluță, acesta din urmă promițându-i la momentul ”Șincai” că va avea grijă de el dacă îl ajută să mușamalizeze activitățile de acolo,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!