Press "Enter" to skip to content

Cum știi că ai făcut tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca? Expert UBB: „Urmăriți simptomele în primele două săptămâni”

Distribuiți acest articol!

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică în cadrul UBB, a explicat care sunt semnele care indică că persoanele vaccinate cu AstraZeneca au dezvoltat tromboză. Specialistul atrage atenția asupra faptului că cele șapte simptome trebuie să fie monitorizate în decurs de două săptămâni de la efectuarea primei doze.

„Dacă tocmai m-am vaccinat cu AstraZeneca, de unde știu că dezvolt tromboză, ținând cont de faptul că Agenția Europeană a Medicamentului a spus că tromboza poate fi un efect advers extrem de rar al vaccinării?” , este întrebarea la care profesorul clujean de sănătate publică a răspuns.

Conform acestuia, persoanele vaccinate cu AstraZeneca trebuie să fie atente dacă în următoarele două săptămâni de la imunizare apar oricare dintre următoarele simptome:

-Insuficiență respiratorie
-Durere în piept
-Picioare umflate
-Durere de burtă/stomac
-Dureri de cap intense
-Tulburări de vedere
-Puncte roșii apărute pe piele

„Dacă oricare din aceste simtome apar în decurs de două săptămâni de la efectuarea primei doze de vaccin, prezentați-vă imediat la urgență ori la medicul de familie”, a transmis Răzvan Cherecheș, pe rețelele de socializare.

CITEȘTE ȘI

Expert UBB: „Șansele să muriți de COVID sunt de 200 ori mai mari decât de tromboza vaccinului AstraZeneca”

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!