Press "Enter" to skip to content

Cum își ține Clujana medicii în spital? Doctorii primesc bani în plus pe lângă salarii!

Distribuiți acest articol!

Sănătate

Medicii de la Clujana primesc stimulente financiare în limita a două salarii minime brute pe țară. Cererea, care vine de la managerul instituției, a fost înaintată Consiliului Local pentru aprobare. Spitalul e singurul aflat în subordonarea Primăriei Cluj-Napoca.

Spitalul Clujana. Sursă foto Facebook Emil Boc

Pe ordinea de zi a Consiliului Local de luni, 5 decembrie, se află un proiect de hotărâre vizând acordarea de stimulente financiare lunare personalului medical din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în anul 2023. „Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a solicitat primăriei acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate în limita a două salarii minime brute pe țară, din veniturile proprii ale spitalului. Până la adoptarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2023, limitele lunare de cheltuieli cu stimulentele nu pot depăși 1/12 din bugetul cu această destinație alocat în 2022”, se arată în documentul citat.Prin acordarea stimulentelor financiare lunare se urmărește „motivarea categoriilor de personal de specialitate să rămână în sistemul sanitar și să se dezvolte profesional. În același tim, se creează contextul identificării și atragerii de personal medical  – tineri specialiști în specialități deficitare și stimulării cazurilor de tineri specialiști din domeniul medical care pot contribui la creșterea calității actului medical și a veniturilor proprii ale spitalului”.Nicolae Constantea, manager Spital Clujana„Considerăm că acordarea de stimulente personalului medical și de specialitate angajat în cadrul spitalului va conduce la eficientizarea activității și desfășurarea în condiții optime a activității medicale și la diminuarea ratei de migrație a anagajaților astfel motivați, cu efect în creșterea calității serviciilor medicale prestate, având impact asupra gradului de satisfacție al pacientului și o mai bună gestionare a banilor publici”.

CITEȘTE ȘI:

Creștere alarmantă a infecțiilor nosocomiale la Spitalul Clujana. Autoritățile au „uitat” de aceste infecții în timpul pandemiei Covid
Mesaj de recunoștință pentru medicii de la Clujana. Au salvat o femeie de la moarte: „Fără ei, minunea de a o salva pe mama nu s-ar fi întâmplat”
Investiție de 13 mil. euro pentru Spitalul Municipal „Clujana”

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!