Press "Enter" to skip to content

Cum arată sectorul aerian după pandemia de COVID-19? Aeroportul Cluj, model de bune practici. Ce au discutat la Cluj-Napoca liderii aviaţiei europene?

Distribuiți acest articol!

Economie

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj împreună cu Air Transport News (ATN) a organizat luni, o conferință internațională de aviație în aeroportul clujean.

De la stânga la dreapta, Kostas Iatrou (CEO ATN – Air Transport News), Dan Tarcea (viceprimarul municipiului Cluj-Napoca), Răzvan Ciortea (subprefectul municipiului Cluj-Napoca), David Ciceo (directorul general al Aeroportului „Avram Iancu” Cluj)/ Foto: Nicu Cherciu

Pandemia de COVID-19 a adus sute de zboruri anulate, probleme financiare majore și falimentul unor companii aeriene.Transportul aerian este un catalizator într-o economie locală, în special la nivel regional. Cu toate acestea, impulsul sectorului aviației trebuie implementat într-un mod durabil. În cadrul conferinței s-a discutat această relație simbiotică dintre extinderea călătoriilor aeriene și dezvoltarea durabilă.CITEȘTE ȘI:Cum arată terminalele provizorii de la aeroport? Lucrările de extindere a terminalului plecări durează până în februarie„Bun venit în Cluj pentru a doua ediție despre stimularea economiei regionale prin dezvoltarea durabilă care este un topic foarte important pentru români, pentru aviația europeană și pentru Aeroportul Internațional Avram Iancu. Sperăm că această conferință va fi una de succes, avem speakeri importanți”, a transmis David Ciceo, directorul aeroportului clujean.  „Este o plăcere să fiu înapoi în Cluj. Este fantastic să fim înapoi aici și să lucrăm împreună cu Aeroportul Internațional Cluj. Lucrând cu echipe de pe întreg globul pot spune că echipa de aici de pe Aeroportul Cluj este una fantastică pentru că au făcut aici un eveniment de calitate. Este important să ne întâlnim aici și să discutăm despre topicuri care sunt în stare critică (…) Dezvoltarea durabilă este destul de critică în agendă, asta după perioada pandemiei de COVID-19, iar redresarea transportului aerian după pandemiei este o poveste de succes în întreaga Europă”, a declarat Kostas Iatrou, CEO ATN – Air Transport News.Cu această ocazie, subprefectul Clujului, Răzvan Ciortea și viceprimarul municipiului, Dan Tarcea, au transmis felicitări întregii echipe al Aeroportului Cluj pentru „munca excelentă și contribuția adusă la dezvoltarea orașului și regiunii Cluj”. „Este o zi importantă pentru Aeroportul Internațional Cluj și pentru comunitatea noastră deoarece ne aflăm aici pentru a deschide lucrările celei de a doua ediții a conferinței internaționale de aviație Regional Air Transport Conference. După succesul ediției pilot din toamna anului trecut. Îl felicit pe David Ciceo și pe întreaga echipă pentru organizarea acestei conferințe și pentru că reușește să adune la Cluj-Napoca lideri de seamă din industria aviației europene și nu numai pentru a dezbate o gamă largă de subiecte de interes pentru industria de transport aerian. Consider că economia unei regiuni are șanse suplimentare să beneficieze de o dezvoltare exponențială atunci când acea regiune este foarte bine conectată cu alte regiuni europene, iar dezvoltarea sustenabilă a unui aeroport poate cu siguranță să atragă cu ea o dezvoltare sustenabilă a întregii regiuni deservite”, a adăugat Răzvan Ciortea, subprefectul Clujului.„Bun venit în inima Transilvaniei. Vă aflați în orașul care are la bază tehnologia, încrederea, investițiile în infrastructură. De asemenea în orașul care contează mediul și calitatea umană și a vieții care sunt esențiale pentru o comunitate fericită și prosperă.

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!