Press "Enter" to skip to content

Cum a trecut cel mai important constructor român de ambulanțe prin pandemie? (P)

Distribuiți acest articol!

Cum s-a adaptat și cum se vede viitorul din prisma celui mai mare producător român de ambulanțe încercăm să vă spunem în materialul ce urmează.

Probabil nu multă lume știe, însă cel mai important constructor de ambulanțe din România este un agent economic cu sediul în comuna Gilău, județul Cluj. Compania se numește Deltamed și are în echipă oameni specializați, pregătiți să răspundă nevoilor actuale ale construcției de ambulanțe, autospeciale pregătite să intervină în situații de urgență și vehicule speciale de orice fel.

Compania a fost fondată în 1997, răspunzând în special cererii crescânde de pe piața locală a medicinei de urgență și având preponderent clienți din domeniul public. În urmă cu peste 20 de ani, compania a devenit interesată de integrarea echipamentelor pe care le comercializa în vehicule special construite și omologate. În urmă cu 12 ani, compania a început să construiască ambulanțe în facilități proprii de producție.

În câțiva ani, producția companiei s-a diversificat treptat, astfel că au început să iasă pe poarta fabricii și vehicule de pompieri dar și alte vehicule comerciale, cum sunt atelierele mobile, cabinetele mobile, foodtruck-uri și alte astfel de vehicule. În prezent, ei sunt un carosier versatil și cu experiență care dezvoltă produse complexe și adaptate nevoilor clienților lor.

Cum au ajuns aici? Prin perseverență și dedicare – în fiecare aspect al muncii lor – intern și extern. Angajații grupului sunt oameni implicați, pe care compania îi ajută să se dezvolte și îi pregătește pentru viitor. Grupul are în prezent 145 de angajați. Deltamed a format în jurul ei o adevărată comunitate de furnizori și parteneri de încredere care împreună contribuie la prosperitatea economică a zonei, a oamenilor din comunitate – prin slujbe durabile și noi locuri de muncă.

Deltamed a derulat încă de la înființare un proces investițional continuu, susținut atât prin eforturi proprii, dar și din finanțările primite de la Raiffeisen Bank România, partenerul bancar de încredere al companiei.

Ca urmare a acestor investiții și eforturilor comune, capacitatea de producție a societății a crescut foarte mult în ultimii ani prin mărirea spațiului de producție (hale noi), dar și prin achiziționarea de utilaje noi și mult mai performante. Capacitatea de producție este de aproximativ 500 de ambulanțe pe an, în cazul proiectelor de serie, și alte aproximativ 30 de proiecte speciale, vizând carosări complexe și particularizate pe nevoile clienților.

Evoluția se reflectă desigur în creșterea cifrei de afaceri, în special în ultimii 5 ani. Compania este și un mare contribuitor la bugetul de stat și local, aceasta achitând taxe și impozite însumând peste 21.6 milioane lei. Numai taxa pe valoare adăugată (TVA) plătită anul trecut de Deltamed se ridică la suma de 17.8 de milioane de lei. La nivel local, impozitele și taxele plătite au fost de 137.194 de lei.

I-am întrebat pe reprezentanții Deltamed dacă activitatea companiei a fost afectată de pandemie și ce a însemnat pentru ei această perioadă excepțională.

„Nu există fluctuații majore de personal în această perioadă sau cel puțin nu le resimțim ca fiind o consecință directă a impactului CoViD-19”,

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!