Press "Enter" to skip to content

Cum a delapidat Florin Spătaru 300 de milioane de euro: Banii destinați industriei prelucrătoare au ajuns la 8 firme fantomă cu 2 angajați și cu cifre de afaceri de 5.000 de lei – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Industria românească a fost zdruncinată din temelii în ultimii 30 de ani. Am plecat de la o structură planificată, subordonată statului și ne-am îndreptat timid către capitalismul de cumetrie. Chiar și în zilele noastre economia României este dependentă oarecum de stat, deoarece banii de la buget sunt direcționați către companiile de stat și firmele de partid. Banii românilor nu sunt investiți în companii ce pot aduce bunăstare poporului ci doar unei elite cleptocratice.

Prin Legea 58 / 1991 au început privatizările în masă. Guvernul Român a decis ca toate companiile de stat să fie deschise privatizării. Au urmat în total 100 de acte normative care au stat la baza privatizărilor din cei 22 de ani cât a durat acest proces. Industria românească a pierdut aproape 2,1 milioane de oameni, iar în prezent asistăm la cea mai gravă criză postdecembristă a forței de muncă. Jaful provocat de privatizări este estimat la circa 450 de miliarde de dolari.

Sub ochii guvernărilor PSD și PNL în diferitele lor forme și culori s-au scurs resursele financiare şi umane din industria românească, fără ca cineva să facă ceva pentru stoparea dezindustrializării României. Am asistat cu neputință la punerea în aplicare a Planului Valev. Ce nu au reușit sovieticii au reușit elitele cleptocratice ce s-au așezat în fruntea statului după 1990.

Băieții șmecheri de la PSD au avut grijă să direcționeze conductele de bani negri către firmele de partid în defavoarea firmelor românești care încă mai produc ceva în țara asta.

Premierul Nicolae Ciucă (PNL) împreună cu ministrul Economiei Florin Spătaru (PSD), ministrul Antreprenoriatului și Turismului Constantin-Daniel Cadariu și ministrul Finanțelor Adrian Câciu au dat o hotărâre de guvern cu dedicație pentru mafia de partid și de stat, respectiv HG nr. 959 27 iulie 2022.

Premierul Nicolae Ciucă

Prin ordinul ministrului Economiei nr.1181/2022 a fost aprobat Ghidului solicitantului elaborat în baza  HG nr. 959/2022, astfel 300 de milioane de euro, bani destinați industriei prelucrătoare au ajuns la 8 firme fantomă cu 2 angajați și cu cifre de afaceri de 5.000 de lei.

„Cererile de acord pentru finanțare depuse de solicitanți în cadrul schemei de ajutor de stat au fost analizate și evaluate în conformitate cu prevederile HG nr. 959/2022 și cu cele stipulate în Ghidul Solicitantului.”, a transmis ministerul Economiei ziarului de investigații Anchetatorii.ro.

Florin Spătaru – ministrul Economiei

Schema infracțională elaborată de Florin Spătaru se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027, în baza acordurilor pentru finanţare emise. Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!