Press "Enter" to skip to content

Cristian Terheș denunță pensionările din justiție: Asistăm nu doar la cel mai mare atac din interior la adresa României, dar și la adresa justiției – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

 Cristian Terheș atrage atenția asupra problemelor din sistemul de justiție din România. Terheș este de părere că asistăm la un adevărat atac din interior la adresa României și invocă mai multe motive în acest sens.
„Dupa subminarea suprematiei Constitutiei in Romania, USR si PNL, cu acceptul PSD, distrug justitia!
Scoaterea in afara Constitutiei a sistemului de justitie din Romania, prin legile justitiei votate de PSD si PNL, in urma carora deciziile CCR si ICCJ nu mai sunt obligatorii pentru judecatori si procurori, din moment ce incalcarea lor nu mai e abatere disciplinara, a fost DOAR UN PAS pentru destructurarea si spargerea Romaniei. Important de tinut minte este ca acest pas a fost promovat intens de catre tradatorul ministru al justitiei Catalin Predoiu (PNL), Robert Cazanciuc (PSD) si validat de premierul Ciuca si Marcel Ciolacu, totul intamplandu-se sub supravegherea lui Klaus Iohannis.
Un alt pas, insa, in destructurarea Romaniei este distrugerea efectiv, prin USR, PNL si actuala conducere a PSD, a sistemului de justitie romanesc prin pensionarile masive din sistem tocmai a magistratilor care au maturitate si sunt mai greu de manipulat.
De cativa ani PNL si USR promoveaza marota cu „pensiile speciale” ale celor din justitie, ca si cum din cauza lor nu ar fi bani pentru restul pensiilor (o manipulare ordinara de sorginte marxista). Nu ca nu ar fi probleme cu unii magistrati abuzivi (despre care si eu am tot scris) sau ca pensia nu trebuie sa fie mai mare decat salariul, dar, raportat la buget, pensiile magistratilor – in forma actuala – sunt infime.
In sistem erau sute de magistrati care indeplineau conditiile de pensionare, insa nu s-au pensionat, continuand sa lucreze ca judecatori si procurori. Asta pana cand ministrul justitiei Stelian Ion (USR) a iesit si a spus ca trebuie schimbate conditiile de pensionare. Sute de magistrati au plecat atunci.
In tot acest timp admiteri la INM nu s-au facut, astfel ca magistrati tineri nu au mai intrat in sistem. Adica, s-a plecat de la varful sistemului, iar la baza sa nu au mai intrat magistrati tineri de la INM.
Pe timpul Guvernului Citu s-a pus la punct PNRR-ul, ministrul fondurilor europene Cristian Ghinea (USR) fiind cel care a facut documentul, ce a fost asumat de PNL si USR, si laudat de Iohannis.
In PNRR, Guvernul Citu (PNL-USR) si-a luat angajamentul ca, pe langa distrugerea sectorului energetic romanesc, sa „reformeze” sistemul de pensii, incluzandu-i aici si pe magistrati. Romania isi ia astfel angajamente in fata Comisiei Europene ca va face aceste lucruri la schimb pentru primirea de fonduri europene.
Ca sa acopere aceasta mizerie se introduce in PNRR ca Romania va cere „consultanta” externa cum sa „reformeze” pensiile. Consultanta e platita Bancii Mondiale, care face un raport si spune ca e ok sa se taie pensiile si/sau sa cearca varsta de pensionare.
Vine mai recent ministrul justitiei Catalin Predoiu (PNL) care spune ca trebuie modificate conditiile de pensionare pentru magistrati, ba chiar apare pe surse un draft de ordonanta ce modifica criteriile de pensionare.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!