Press "Enter" to skip to content

Conversația lui Vladimir Putin cu Mario Draghi: ‘Federația Rusă este pregătită să exporte cereale și îngrășăminte’ – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Rusia este gata să ajute la exportul de cereale și îngrășăminte în cazul în care sancțiunile împotriva sa sunt ridicate. Președintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru într-o conversație telefonică cu premierul italian Mario Draghi, a informat joi serviciul de presă de la Kremlin. Conversația a avut loc la inițiativa părții italiene, relatează agenția rusă TASS.
„Vladimir Putin a subliniat că Federația Rusă este pregătită să aducă o contribuție semnificativă la depășirea crizei alimentare prin exportul de cereale și îngrășăminte, sub rezerva ridicării restricțiilor motivate politic de către Occident”, a transmis Kremlinul.
Potrivit serviciului de presă, în timpul conversației, a fost analizată în detaliu „starea de fapt în domeniul securității alimentare globale”.
„Constatând lipsa de temei a acuzațiilor aduse Rusiei legate de aprovizionarea cu produse agricole pe piețele mondiale, Vladimir Putin a atras atenția asupra faptului că dificultățile apărute sunt legate, printre altele, de perturbări în funcționarea lanțurilor de producție și logistică, iar situația s-a înrăutățit ca urmare a restricțiilor anti-ruse impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană”, a precizat serviciul de presă al președintelui Federației Ruse.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!