Press "Enter" to skip to content

Concert-test cu 250 de oameni într-un oraș din Spania. Tinerii au dansat ore întregi la festivalul de muzică electronică

Distribuiți acest articol!

Pentru prima dată în ultimele opt luni, viaţa de noapte a revenit în Girona în acest weekend datorită unui concert-test digital care, potrivit autorităţilor, ar putea permite socializarea fără a răspândi coronavirusul, informează duminică Reuters.

Începând din octombrie, concertele au fost interzise în regiunea Cataloniei, situată în extremitatea de nord-est a Peninsulei Iberice, iar patronii de restaurante şi baruri au fost nevoiţi să închidă localurile în cursul nopţii, începând din decembrie.

În cadrul unui plan având ca scop revigorarea sectorului ospitalităţii, locuitorii din Girona au avut posibilitatea, pentru o seară, să obţină un permis digital cu care au putut participa la un concert sau să ia masa la cinci restaurante din oraş.

Pentru aceasta, participanţii au trebuit să descarce o aplicaţie pe telefoanele lor mobile, să prezinte rezultatele negative ale unui test antigen pentru COVID-19, ale unui test PCR sau să deţină dovada că au avut anterior o infecţie cu noul coronavirus.

Biletele s-au vândut în 20 de minute

Într-un interval de 20 de minute, aproximativ 250 de persoane au intrat în posesia biletelor petrecerea de sâmbătă.

„Mi se pare grozav, pentru că toate acestea ne afectează pe plan psihic. S-ar putea să fim bine fizic, dar nu psihologic, aşa că eu cred că acest gen de activităţi, controlate şi cu măsuri de securitate, sunt grozave”, a declarat Susana Bergaz, în vârstă de 26 de ani, muncitoare la o fabrică din Girona.

Cele cinci restaurante care au luat parte la eveniment au avut voie să funcţioneze la 80% din capacitate. Abonamentul a avut o valabilitate de maximum 36 de ore şi a costat între 2,50 şi 8,50 de euro.

„Iniţiativa ‘Open Girona’ este un proiect care îşi propune să experimenteze un model digital de permis cu scopul de a redeschide Girona într-un mod sigur şi controlat”, au declarat organizatorii evenimentului, Blockchain Centre din Catalonia, un organism public.

Un concert-test desfăşurat la 27 martie în Barcelona, Spania, la care au participat 5.000 de persoane care au realizat teste rapide pentru COVID-19 şi au purtat măşti, însă nu au fost obligate să respecte distanţarea fizică, nu a condus la creşterea numărului de cazuri de infectare, au declarat organizatorii la începutul acestei luni, evenimentul oferind speranţă sectorului muribund al muzicii live.  

CITEȘTE ȘI:

Evenimentele-experiment, organizate tot mai des. Clujul, primul oraș din țară care dorește organizarea unui concert-test

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!