Press "Enter" to skip to content

Clujul se vaccinează! Peste 3.000 de persoane, imunizate la maratonul de la Spitalul Militar

Distribuiți acest articol!

La maratonul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca, care a început în 4 mai și s-a încheiat marți, 11 mai, au fost imunizate 3.402 persoane, dintre acestea, 821 prezentându-se la vaccin pe timp de noapte, a informat, miercuri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

În total, un număr de 21.100 de persoane care nu aveau o programare prealabilă au fost imunizate împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare organizat în această lună în spitalele militare din Cluj, Bucureşti, Brașov, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Numărul celor vaccinați la Cluj nu îl depășește cu mult pe cel al persoanelor vaccinate la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde s-au vaccinat 3.863 persoane.

Aproape 1.000 de angajați MApN deserviți campaniei de vaccinare

MApN reaminteşte că, începând din 8 mai, vaccinarea fără programare prealabilă în platforma electronică a fost extinsă în toate cele 11 spitale militare din ţară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara).

Astfel, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze se vor prezenta în respectivele centre până la ora 14,00, iar cele cu vârsta de până în 60 de ani, după ora 14,00 şi până la terminarea programului normal de lucru.

„Imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platforma la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate”, precizează cei din cadrul MApN.

Ministerul Apărării Naţionale asigură, în prezent, locuri pentru imunizarea populaţiei generale în centrele de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

CITEȘTE ȘI

Maraton de vaccinare anti-COVID la Sala Polivalentă BT Arena. Clujenii se pot vaccina fără programare

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!