Press "Enter" to skip to content

Clujul, fruntaș la vaccinarea copiilor! Aproape 180 de imunizări în doar 24 de ore

Distribuiți acest articol!

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi că, în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani, cei mai mulți fiind în Cluj (178), după Capitală. Clujul este urmat de Ilfov, unde s-au vaccinat 140 de copii în ultima zi.

„După cum ştiţi, pe data de 2 iunie, am demarat etapa de vaccinare şi pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani cu vaccinul de la BioNTech – Pfizer, primul vaccin care este autorizat la nivel mondial, inclusiv în Europa, pentru a fi folosit la această grupă de vârstă. La nivelul UE, România este prima ţară care a demarat campania de vaccinare şi pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani (…) În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate un număr de 1.903 persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, cele mai multe în municipiul Bucureşti – 494, urmat de judeţul Cluj – 178 de persoane şi judeţul Ilfov – 140 de persoane”, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Peste 4.000 de copii înscriși la vaccin

El a mai anunţat că, de la 1 iunie, se permite programarea minorilor prin intermediul contului părintelui sau tutorelui legal, iar în ultimele 48 de ore 4.173 de copii s-au înscris în platforma de programare în vederea vaccinării.

Totodată, copiii au ocazia să se vaccineze la Cluj și în cadrul maratonului reluat la BTarena Cluj-Napoca. Timp de trei zile, non-stop, persoanele care s-au vaccinat cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, în perioada 14-17 mai, vor primi rapelul la centrul de vaccinare, în cadrul unui eveniment organizat de UMF Cluj, la același centru, având posibilitatea de a se imuniza cu prima doză și copiii.

CITEȘTE ȘI:

Maraton de vaccinare pentru copii, „cadou” de 1 iunie. Cei cu vârsta de peste 12 ani ar putea fi imunizați

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!