Press "Enter" to skip to content

Claudiu Târziu (AUR): Useriștii și-au dat arama pe față și atacă familia în Senatul României

Distribuiți acest articol!

Useriștii și-au dat arama pe față și atacă familia în Senatul României. Aceștia încurajează mamele să revină „în producție”, oferindu-le un stimulent de inserție majorat, dacă acest lucru se întâmplă până când copilul împlinește vârsta de 6 luni/12 luni (în cazul copilului de handicap). Claudiu Târziu, copreședintele AUR, susține că acest lucru contravine interesului superior al copilului și acuză parlamentarii USR de „fanatism progresist”.

„O aprigă dezbatere a avut loc astăzi, în plenul Senatului, între susţinătorii familiei şi ai normalităţii, pe de o parte, şi adepţii fanatismului progresist, USR-iştii, pe de altă parte. Contextul a fost o lege de aprobare a unei OUG prin care părintele – în cvasi-totalitatea cazurilor, fiind vorba de mamă – care se întoarce la serviciu pînă la împlinirea vârstei de 6 luni/12 luni (în cazul copilului de handicap) a copilului va primi un stimulent de inserţie majorat. Aşa cum am spus şi de la tribună, acest act normativ are un pronunţat caracter ideologic, de factură progresistă, având drept beneficiar exclusiv bugetul de stat și, eventual, angajatorii”, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.

Copreședintele AUR afirmă răspicat că decizia de a oferi mamelor un stimulent de inserție majorat dacă se încadrează la acest condiții va avea consecințe negative ce se vor revărsa asupra copilului, dar și asupra familiei ca unitate socială.

„Totodată, este contrar interesului superior al copilului, respectiv interesului familiei ca unitate socială, prin slăbirea legăturii naturale dintre generaţii. Expunerea mea a primit o replică furibundă din partea aripii progresiste a Senatului – USR-iştii – care au exemplificat în stilul caracteristic al stângii radicale contemporane: „în secolul al XXI-lea, rolurile bărbatului şi al femeii sunt identice (sic!) în creşterea copilului”, iar conceptul de „mamă” este desuet, legea făcând trimitere nici mai mult, nici mai puţin, decât la termenul de „părinte”. USR-iştii şi-au dat, încă o dată, arama progresistă pe faţă. Ei luptă din răsputeri împotriva familiei naturale, unica familie adevărată, şi împotriva interesului superior al copilului. Dar noi nu îi vom lăsa!”, a scris copreședintele AUR în încheierea mesajului său.

Puteți urmări intervenția copreședintele AUR Claudiu Târziu aici:

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!