Press "Enter" to skip to content

Cîțu anunță o nouă prioritate: construcția drumului expres Baia Mare-Satu Mare

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Premierul Florin Cîțu a anunțat o nouă prioritate pentru Guvernul său: construcția drumului expres Baia Mare-Satu Mare, un proiect amânat de aproape 15 ani. Fondurile necesare vor veni din PNRR și fonduri europene, susține prim-ministrul, potrivit Agerpres.
Construcţia drumului expres Baia Mare – Satu Mare spre Vama Petea este o „prioritate zero” pentru Guvern, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, susţinută la Baia Mare.
„Maramureşenii trebuie să ştie că aveţi proiecte în PNRR, iar aici o parte din investiţii se vor duce în sănătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă, şi o parte în infrastructură. Acest plan ambiţios arată că în trecut nu s-a făcut nimic, şi aveţi mult de lucru, domnule preşedinte (preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan n.red.) şi contaţi pe resurse şi de la noi, o să vă susţinem. Acest drum expres Baia Mare – Satu Mare este prioritate zero pentru noi.
Este important pentru dumneavoastră şi am văzut cum s-a dezvoltat zona, am văzut companiile private şi toţi cu care am discutat până acum ne-au spus foarte clar că infrastructura rutieră în special e ceea ce trebuie dezvoltată. De asta am vrut să mă asigur, şi discuţiile noastre au fost despre prioritizarea acestor proiecte. E un plan ambiţios de investiţii, dar avem susţinere din PNRR (…) avem şi fonduri europene. Aveţi aici încă un drum expres pe care încercăm să-l finanţăm din fonduri europene. Ceea ce nu intră pe PNRR sau fonduri europene, intră pe buget“, a afirmat Florin Cîţu.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!