Press "Enter" to skip to content

Centrele de vaccinare drive-thru, „un succes”, conform președintelui Klaus Iohannis

Distribuiți acest articol!

Președintele a adăugat faptul că aceasta este o nouă etapă a campaniei de imunizare în care nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocraţie.

„Vor apărea tot mai multe centre de acest tip”

El a vizitat, în Piaţa Constituţiei, primul centru de vaccinare anti-COVID de tip drive-thru deschis în Bucureşti.

„Faptul că bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes şi vor apărea tot mai multe centre de acest tip”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a amintit că la aceste centre de vaccinare drive-thru se poate prezenta orice persoană rezidentă în România.

„Evident românii, dar şi cei care au reşedinţa în România, inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul şederii în România pot, pur şi simplu, să vină să se vaccineze”, a explicat președintele.

Nevoie de vaccinare

Campania de vaccinare anti-COVID-19 trebuie să prindă „din ce în ce mai multă viteză”, a subliniat şeful statului.

„Vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie şi îi încurajez pe toţi românii să se vaccineze. Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care, practic, nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocraţie. Se poate vaccina, pur şi simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-thru. Sunt convins că şi în Bucureşti şi în ţară se vor organiza noi şi noi evenimente de vaccinare – drive-thru, maratoane de vaccinare şi aşa mai departe, dar este important să înţelegem cu toţii că e nevoie de această vaccinare”, a adăugat Klaus Iohannis.

Centrul drive-thru de la Cluj, al doilea din țară

Pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca s-a deschis luni, 26.04.2021, al doilea centru de imunizare de tip drive-through din ţară. Oamenii au luat cu asalt centrul, deoarece la Cluj listele de aşteptare la vaccinare încă sunt foarte mari. 

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!