Press "Enter" to skip to content

Cel mai mare jaf din istorie făcut de SUA în România: Peste 3 miliarde de dolari din averea poporului român, oferite gratuit de Băsescu americanilor – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
După asasinarea cuplului Ceaușescu și lovitura de stat din 22 decembrie 1989, cei care au venit la putere au început jefuirea statului român continuând până în zilele noastre sub mandatul lui Klaus Werner Iohannis, un președinte mai urât de popor chiar decât Ion Iliescu. Partenerii noștri strategici de peste ocean sunt niște jefuitori la fel de periculoși ca armata invadatoare rusă, iar asta se vede în statul eșuat patronat de Klaus Iohannis. Vinovați de eșecul statului român sunt patronii de la Washington împreună cu slugile lor de pe plaiurile mioritice.

Unul dintre cele mai mari jafuri din istoria poporului român este transferarea Fondului Proprietatea cu titlu gratuit către Statele Unite ale Americii sub semnătura președintelui român Traian Băsescu, pentru a obține pentru sine încă un mandat de președinte. Mai mult, acest bandit Băsescu Traian i-a spus președintelui Joe Biden să o accepte pe Elena Udrea ca succesor la Cotroceni după 2014. Mai, mai să îi pice fața tovarășului de la Washington. Azi, Elena e la Târgșor, iar Traian e un biet turnător la Securitate.

Românii trebuie să îi ”mulțumească”, astăzi, președintelui american Joe Biden, fostului președinte Traian Băsescu, fostului premier și actual primar de Cluj, Emil Boc, și fostului ambasador SUA Mark Gitenstein, pentru cele 3,4 miliarde de dolari evaporate din averea poporului român.

Ambasadorul statului paralel, Mark Gitenstein

Retragerea lui Mark Gitenstein din funcția de ambasador al SUA la București, în 2012, a fost văzută de mulți ca o victorie, mai ales pe fondul opiniilor exprimate de acesta și a văditelor imixtiuni în treburile interne ale Statului Român, nepermise credem noi, cu privire la funcționarea Justiției din România. Numai că, odată plecat de la Ambasada Statelor Unite ale Americii din București, Gitenstein a ieșit „aranjat” și cu Fondul Proprietatea. 

Băsescu – Gitenstein

Este vorba despre o telegramă care relevă că, pe când deținea funcția de ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein a beneficiat de sprijinul fostului președinte Traian Băsescu și al fostului premier Emil Boc pentru atribuirea contractului de administrare a Fondului Proprietatea de către Franklin Templeton Investments, grup britanic care face parte dintr-o organizație globală de administrare a investițiilor, cu sediul în San Mateo, California: „Angajamentul personal, la cererea ambasadorului, atât a președintelui Băsescu, cât și a primului-ministru Boc a rezolvat în cele din urmă problema litigioasa” […].

Practic, din poziția de ambasador al SUA la București, Gitenstein a reușit să pună mâna pe Fondul Proprietatea, devenind membru al Comitetului Reprezentanților de la Fondul Proprietatea, vreme de peste 8 ani, perioadă în care a deținut și funcția de președinte al Fundației Biden. 

În iulie 2021, Mark Gitenstein a fost numit de către președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în funcția de ambasador al SUA la Uniunea Europeană.

Joe Biden – Mark Gitenstein

„După ce a aranjat, profitând de calitatea sa de ambasador, ca Manchester Securities Corp. să devină acționar semnificativ, iar Franklin Templeton Investment Ltd. 

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!