Press "Enter" to skip to content

Ce legătură există între Vlad Voiculescu și Volksbank, banca responsabilă de criza creditelor în franci elvețieni?

Distribuiți acest articol!

Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății, a fost reprezentant unic al Volksbank Internațional în perioada 2007-2010 și, din această poziție, aproba situațiile financiare ale băncii, care oferea credite în franci elvențieni. Aceste credite „avantajoase”, în spatele cărora se aflau clauze abuzive, au adus mulți români în pragul sărăciei.

Ce este și mai curios este faptul că Vlad Voiculescu deținea această funcție, deși nu absolvise încă facultatea de la Viena ( nici acum nu este clar dacă este vorba doar de un curs de un an urmat în 2011 sau ministrul are și diplomă de licență sau de master, pe care refuză să le facă publice – n.r.).

————————————————————————————————————

Guvernul cârpacilor: Nu putem face spitale sau școli peste noapteA fost nevoie să moară oameni ca să fie accelerate proiectele de construcție ale spitalelor regionaleAUR pune stop jafului din pădurile României. Mesaj către Iohannis: Ajunge! 

————————————————————————————————————

Situația referitoare la practicile Voksbank a fost făcute publică de către firma de audit PricewaterhouseCoopers (PwC). Potrivit informațiilor, banca a avut o politică agresivă și a oferit credite avantajoase pentru a câștiga o cotă cât mai mare de piață. În contractele încheiate între clienți și Volksbank exista o clauză, declarată ulterior „abuzivă” de către instanțele de judecată, conform căreia banca putea crește nivelul dobânzii curente.

„În cele mai multe contracte, Volksbank a practicat o dobândă curentă de 5% la euro şi 4% la franci elveţieni, însă valoarea dobânzii efective era ridicată de valoarea comisionului de risc – care reprezenta o treime din rata lunară – şi ajungea astfel la valori mult mai ridicate, ceea ce i-a făcut pe clienţi să acuze banca că a practicat o dobândă mascată”, scrie Economica.net.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!