Press "Enter" to skip to content

Ce a reușit Putin să le transmită liderilor G7 prin noul atac asupra Kievului: ”O țintă ratată” – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Capturarea orașului Severodonețk de către Rusia este „semnificativă din punct de vedere simbolic”, potrivit unui analist de securitate și apărare.
„Severodonețk oferă Rusiei partea de nord a Donbasului”, a declarat profesorul Michael Clarke pentru Sky News.
El a vorbit și despre importanța luptei din Insula Șerpilor pe care forțele ucrainene încearcă să o recupereze, după ce au distrus multe facilități rusești.
„Prin Insula Șerpilor poate fi controlat accesul la Odesa dinspre mare”, a spus analistul.
„Dacă ucrainenii dețin Insula Șerpilor, ar putea crea niște rute sigure pentru cereale. Ar fi destul de periculos, dar ar putea.
Dacă rușii controlează Insula Șerpilor, au o acoperire completă asupra a ceea ce se poate întâmpla în apele din jurul Odesei”, a mai spus analistul.
Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina
Întrebat de ce Rusia a atacat Kievul aseară, el a spus: „Președintele Putin face întotdeauna asta.
De câte ori are loc un mare eveniment diplomatic în Occident despre care crede că va fi anti-rus, el lansează o serie de atacuri sau ordonă să fie lansate pentru a arăta că nu-i pasă, pentru a arăta că își rezervă dreptul de a ataca ceea ce vrea”, a explicat Michael Clarke.
Profesorul a subliniat însă că Rusia și-a ratat ținta – instalațiile de muniție – și a lovit, în schimb, un bloc rezidențial.
„În ajunul G7, au mers după o țintă ratată și au lovit un bloc rezidențial. Acesta este mesajul pe care l-au transmis liderilor de la München”, a punctat el.
Analistul a mai spus că, deși rușii au atacat alte baze militare, în alte părți ale Ucrainei – în Liov și Cernihiv – și aceste atacuri au avut tot un rol simbolic.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!