Press "Enter" to skip to content

Cât de scump e Las Vegas pe lângă Cluj-Napoca? Benzina și abonamentul la sală, mai costisitoare la noi

Distribuiți acest articol!

După cum probabil vă așteptați, Las Vegas este un oraș extraordinar de costisitor, în care lumea merge ca să se distreze și nu ca să locuiască, fiind unul dintre cele mai populare orașe de noapte din lume. 

Desigur, să trăiești în Las Vegas este mult mai scump decât să o faci în Cluj-Napoca. Prețurile de consum în Cluj-Napoca, fără chirie, sunt de 41.83% mai mici decât în Las Vegas, iar dacă includem și chiria, de 47.44%, potrivit datelor platformei Numbeo. 

În ceea ce privește chiriile, chiar dacă acestea reprezintă „punctul forte” al Clujului, în Las Vegas sunt mai scumpe cu 59.25%, iar prețurile din magazin cu 40.92%. Dacă vrei să ieși în oraș să mănânci la restaurant, în Las Vegas va fi de 51.89% mai scump decât la noi.

Benzina și abonamentul la sală, mai scumpe în Cluj

Totuși, orașul transilvănean îl depășește pe cel american în pivința câtorva lucruri. Din cinci aspecte, Cluj-Napoca este mai scump decât faimosul Las Vegas.

La noi, 1 litru de benzină e de 58.20% mai scump decât dincolo: în Cluj-Napoca e 5,25 lei, pe când în Las Vegas e 3,32 lei. Totodată, dacă vrei să te menții în formă sau să slăbești cu ajutorul aparatelor performante din sălile de fitness și sport, în Las Vegas e mai ieftin să faci acest lucru cu 30.76%, având în vedere că la noi un abonament se învârte în jurul sumei de 150 lei, iar dincolo 114,27 lei. 

Clujul mai depășește Las Vegas-ul la încă trei aspecte: laptele, ouăle și achiziționarea unei perechi de pantaloni de blugi. Dacă îți cumperi un litru de lapte în Cluj-Napoca vei plăti aproximativ 5.34 lei, în timp ce în Las Vegas vei plăti 3,40 lei, cu 56.85% mai puțin. 

Totodată, când vine vorba de un cofrag de 12 ouă, la Cluj va trebui să cheltui 10,88 lei, iar în Las Vegas 7,97 lei, cu 36,62% mai puțin. În cele din urmă, dacă vrei să îți cumperi o pereche de pantaloni de blugi (Levis sau similari, potrivit platformei Numbeo) va trebui să plătești cu 18.04% mai mult în Cluj-Napoca (222.85 lei) decât în Las Vegas (188.79 lei). 

Cât te costă să ieși în oraș: Las Vegas vs. Cluj-Napoca

Deși Cluj-Napoca este un fel de Las Vegas pentru România, într-o comparație reală prețurile sunt pe departe mult mai mari în orașul american. În unele aspecte, Las Vegas este mai scump decât Cluj-Napoca chiar și cu aproape 70%. 

Dacă vrei să știi cât costă să ieși în oraș în una dintre cele două orașe, vezi comparația următoare:

– Masa pentru o persoană la un restaurant destul de ieftin: în Las Vegas 62.29 lei și în Cluj-Napoca 25.00 lei. 
– Masa pentru două persoane la un restaurant cu prețuri medii și trei feluri de mâncare: în Las Vegas 269.94 lei, iar în Cluj-Napoca 150.00 lei.
– McMeal la McDonals, echivalent unui Combo Meal: în Las Vegas 33.22 lei,

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!