Press "Enter" to skip to content

Căminele groazei, noul 10 august al PSD, pe mâna cărora va pierde alegerile de anul viitor – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

un editorial de Bogdan Tiberiu Iacob
Scandalul căminelor groazei va reprezenta pentru PSD în anul electoral viitor exact ce a reprezentat mitingul din 10 august din 2018 pentru alegerile din 2019. Adică fundalul pe care să aibă loc prăbușirea marelui partid și înfrîngerile umilitoare la europene și prezidențiale. ”PSD și-a primit plata pentru 10 august. Am pierdut alegerile” decreta, sec, după turul doi al prezidențialelor, Marcel Ciolacu. La cum merg lucrurile, liderul PSD se antrenează să repete fraza și în decembrie anul viitor, cu ”azilele groazei” în loc de ”10 august”.
Problema nu e în acest moment că Gabriela Firea, Marius Budăi ori Florentin Pandele sunt niște cadavre politice. Problema e că PSD în ansamblu miroase tot mai puternic a hoit. Împotriva sa joacă totul: economia, problemele sociale, situația externă, Biserica Ortodoxă, opoziția. Acum, îi mai bubuie în ogradă și mega-scandalul cu puternic impact emoțional ”căminele groazei”, o lucrătură ca la carte pregătită în laboratoare oculte cine știe de cînd.Noul premier Marcel Ciolacu s-a aruncat în promisiuni guvernamentale ca într-o piscină cu trambulină. Din păcate, nu a verificat că în ea nu prea era apă. Acum zace amețit pe fundul cimentat și încearcă să înțeleagă pe unde se iese.
Scandalul căminelor – cu o detonare extrem de dubioasă, după așa-zise luni de zile de filaj al DIICOT în așezăminte unde avea loc efectiv torturarea unor oameni, de parcă se fila vreo mega-rețea de vînzări de arme la negru – e bomboana pe coliva PSD.
Scenariul nu e nou. E identic celui din 2019, cînd mare temă electorală a PNL, USR/PLUS și a lui Klaus Iohannis a fost mitingul din 10 august 2018.
Practic, pînă și momentul lansării e identic, miezul verii preelectorale.
Să ne amintim doar cîteva elemente care au definit campania electorală anti-PSD, pe parcursul anului electoral 2019, an în care PNL a cîștigat triumfal europarlamentarele și prezidențialele – ultimele, cu un scor zdrobitor – în timp ce la primele PSD s-a clasat umăr la umăr cu USR/PLUS.
Bătălia electorală a debutat imediat după sărbătorile de iarnă, cînd aflam de la comunitatea Declic că ONU a început o anchetă cu privire la violențele Jandarmeriei din 10 august
În paralel, liderul PNL, Ludovic Orban declara că ”PSD are ceva de ascuns. Ce poate să aibă altceva de ascuns decât implicarea în reprimarea brutală a manifestanților pașnici din 10 august? Jandarmeria nu a intervenit de capul ei, Jandarmeria a excecutat un ordin politic, care a fost dat direct de Dragnea”.
În februarie, aflam că peste 1.700 de persoane fuseseră audiate, dintre aproape 1.200 de martori și 560 de persoane vătămate.
În campania electorală pentru europarlamentare aflam că PÎCCJ anunța extinderea faptelor în dosarul 10 august 2018, fiind cercetată acțiunea jandarmilor de a evacua Piața Victoriei, în urma căreia ar fi fost vătămate drepturile protestatarilor. Procurorii spuneau că violența a fost nejustificată.
La primul miting electoral al Alianţei USR-PLUS, derulat în mai la Cluj, Dan Barna și Dacian Cioloș tunau și fulgerau: „Ne-am săturat de hoția din politica românească,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!