Press "Enter" to skip to content

Beatrice Mahler răspunde acuzațiilor grave aduse de un pacient externat de la Marius Nasta: Am declanșat o anchetă și un audit intern

Distribuiți acest articol!

Managerul Beatrice Mahler de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a răspuns acuzațiilor care i se aduc instituției pe care o conduce și a declarat pentru Anchetatorii.ro că a fost declanșată o anchetă internă care va fi derulată de Comisia de audit clinic intern. Doamna Beatrice Mahler recunoaște că există lipsuri în spital, cum a acuzat și pacientul care ne-a oferit un interviu, însă rămân și multe semne de întrebare. Un lucru foarte grav este bugetul pentru masa pacientului care variază în jurul sumei de 15 lei pe zi, lucru pe care îl vom pune în discuție cu ministrul Sănătății. Nu este posibil ca un pacient să fie hrănit cu 10/15 lei pe zi.

În timp ce parlamentarii României au beneficii de mii de euro lunar, pacienții din spitalele noastre sunt obligați să mănânce o hrană de proastă calitate și care nu poate îndeplini normele dietetice necesare unui bolnav. Anchetatorii.ro vor ține legătura atât cu pacienții cât și cu doamna manager, pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc și așteptăm cu interes rezultatele anchetei interne.

Un fost pacient internat cu covid 19 face acuzatii grave la adresa spitalului Marius Nasta: nu au perfuzoare, am adus medicamente de acasă, am fost lăsat cu temperatura 40 în agonie pe paracetamol și codeină. Cum comentați aceste acuzații?

În interviul atașat solicitării dv. domnul Cătărea Valentin, precizează aceste lipsuri despre care am să discut punctual, ca urmare a solicitărilor trimise către directorul medical Dr. Gina-Ana Ciolan, dnei. Conf. Dr. Irina Strâmbu, șef secție COVID și medicilor curanți, dar și asistentului șef din sectia COVID.

Tratamentul prescris domnului Cătărea Valentin este în concordanță cu ghidul național de tratament. Afectarea pulmonară la examinarea CT efectuată în data de 24.02.2021 a fost de 5,61% din întregul plămân, anexez evaluarea realizată de softul CT existent (Anexa 1 si anexa 2). Am eliminat datele de identificare ale pacientului pentru a respecta GDPR-ul, iar coroborat cu forma de boală avea indicație de inițiere a terapiei cu un antiviral. De la internare s-a inițiat tratament cu favipiravir, un antiviral susținut de multiple studii internaționale ca find efficient. Nu s-a optat pentru administrarea remdesivirului ca mod de inițiere a terapiei, pentru CO la internare pacientul avea un sindrom de hepatocitoliză important, posibil ca urmare a automedicației pe care a declarat administrat-o la domiciliu, fără a avea efect (ivermectina 4 zile). Decizia de asociere a remdesivirului s-a facut în momentul în care sindromul de hepatocitoliza a început să se remită, tocmai pentru ca pacientul să fie în siguranță.

Într-adevăr, în seara zilei de 24 februarie stocul de perfuzoare din secție s-a teminat, dar a fost completat în cel mai scurt timp, pentru că în spital existau perfuzoare, motivele care au dus la această situație aștept să îmi fie relatate de catre asistenta șef coordonator al pavilionului COVID.

Legat de medicația pe care pacientul a primit-o de acasă, menționez că aceasta nu a fost recomandată de medicul curant, e vorba de vit B1 și vit B6,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!