Press "Enter" to skip to content

Baronul PSD, Tudor Pendiuc, merge 4 ani la închisoare. Nu a scăpat nici cu ajutorul CCR – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Curtea de Apel București a înjumătățit, vineri, definitiv, pedeapsa de opt ani de închisoare cu executare aplicate inițial de Tribunalul București, ex-edilului Tudor Pendiuc, în dosarul de mare corupție „Autobuzul„ și a redus semnificativ și pedepsele celorlalți inculpați condamnați, totul pe fondul deciziei CCR privind termenul de prescripție specială.
Decizia integrală
„Decizia penală nr.927/A din 5 Mai 2023 – În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală, Curtea, admite apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, inculpaţii Pendiuc Tudor, Pendiuc Emanuela Elena, Vişoiu Valentin, Văsîi Gheorghe, Scarlat Constantin, Roman Robert Aurelian, Nechita Emilian, Rotaru Manuel- Vasile, Berinde Elena, Droniuc Elena Carmen, Petriea Mihai, Ivan Lucia Corina, Petriea Doru Alexandru şi partea civilă SC PUBLITRANS 2000 SA împotriva sentinţei penale nr. 143 din data de 12.02.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 10080/3/2015.
Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară rezultantă aplicate inculpatului Pendiuc Tudor în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. În temeiul art.16 alin.1 lit.f Cod de procedură penală, dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Pendiuc Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 C.pen., cu aplicarea art. 6, art. 7, alin. 1, lit. a din legea nr. 78/2000 şi art. 5 C.pen, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. (faptă din 18.02.2008) Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Pendiuc Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în forma calificată, în formă continuată, prevăzută de art. 132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin. l C.p. cu referire la art. 309 C.p. cu aplicarea art.35 alin. l C.p. , art.5 C.p. (2 acte materiale) de la 6 ani închisoare la 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Pendiuc Tudor să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare.
In baza art. 67 alin. 2 C.pen. in referire la art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitării drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a, b, g si k C.pen. , constând in interzicerea dreptului de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv dreptul de a ocupa o funcţie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durata de 5 (cinci) ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totala ori a restului de pedeapsa, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
In baza art.65 alin. 1 si 3 C.pen. aplică aceluiaşi inculpat pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a, b, g si k C.pen. , constând in interzicerea dreptului de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!