Press "Enter" to skip to content

Baronul liberal, Eugen Pîrvulescu, judecat de ÎCCJ pentru trafic de influență – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

La aproape doi ani de la trimiterea în judecată a senatorului PNL Eugen Pîrvulescu ICCJ stabilește, definitiv, începerea judecării efective a dosarului, după ce a respins în două rânduri toate excepțiile și cerereile invocate de apărătorii acestuia, validând astfel ancheta DNA.
„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pîrvulescu Eugen împotriva încheierii nr. 141 din data de 05 aprilie 2022, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 3141/1/2021/a1.
Obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 1.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul-inculpat, în cuantum de 170 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 11 octombrie 2023”, se arată în minuta deciziei de marți.
Anterior judecătorul de camera preliminară a respins toate cererile și excepțiile invocate de apărarea lui Pîrvulescu, motiv pt care acesta a contestat soluția.
Senator dat pe mâna Justiției
În 4 ianuarie 2022 Eugen Pîrvulescu senator în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice a fost deferit justiției de anchetatorii DNA, pentru folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit procurorii au notat că în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – președinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
Apucături de senator
De asemenea, inculpatul i-ar mai fi cerut să-i favorizeze pe candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).
După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidențial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!