Press "Enter" to skip to content

Barna cere majorarea vârstei de pensionare. În 8-10 ani sistemul de pensii actual va intra în colaps

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Dan Barna cere majorarea vârstei de pensionare. Vicepremierul a declarat, în cadrul unei vizite la un centru de vaccinare din Ploiești, că 8-10 ani sistemul de pensii actual va intra în colaps și consideră că sistemul trebuie regândit. El nu a menționat nimic de eliminarea pensiilor speciale.
„Nu putem să evităm la nesfârşit discuţia despre sistemul de pensii pentru că e foarte clar, în 8-10 ani sistemul de pensii actual, aşa cum e gândit acum, nu va mai funcţiona, va intra în colaps şi asta pentru că avem generaţii foarte numeroase care vor ieşi la pensie în perioada următoare, generaţiile numite decreţei în limbajul comun. În momentul în care aceste generaţii ies la pensie, generaţiile care vin in urmă sunt, numeric vorbind, ca o piramidă cu vârful în sus, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine persoane active ca forţă de muncă pe piaţa muncii, iar numărul de pensionari va fi mult prea mare şi atunci sistemul actual, aşa cum e acum, nu mai funcţionează. (…) Nu există vreo decizie luată acum nici în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, dar sunt linii de discuţie care există şi vom continua să le avem, vom veni cu o propunere. E un angajament în acest PNRR de realizare a unei noi legi a pensii“, a spus Barna într-o declaraţie de presă.
El a reamintit că anul acesta nu vor exista creşteri de pensii şi de salarii în sistemul public, dar creşterea economică înregistrată „creează spaţiu bugetar” pentru perioada următoare.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!